Haberler

Galatasaray Hibrit Çime Geçti

Galatasaray Futbol Takımı, Türk Telekom Stadyumu'ndaki karşılaşmalarını artık hibrit çimde oynayacak.

Galatasaray Futbol Takımı, Türk Telekom Stadyumu'ndaki karşılaşmalarını artık hibrit çimde oynayacak. Sarı-kırmızılılar, 27 Ocak'taki Osmanlıspor maçında ilk kez hibrit çimde mücadele edecek. Süper Lig'de ilk devrenin tamamlanmasının ardından Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nun zemininin yenileme çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaların ardından Galatasaray Futbol Takımı iç saha maçlarını hibrit çimde oynayacak. Toplam uzunluğu 4 bin kilometreyi bulan 30 milyon lifin stat zeminine çakılma işlemleri sürecinin bitimi yaklaşırken tüm çalışmaların 1 hafta içinde tamamlanması planlanıyor.

OYUN KALİTESİNE OLUMLU KATKIDA BULUNACAK

Dünya üzerinde birçok statta kullanılan hibrit çim teknolojisi sayesinde bundan böyle dört mevsim boyunca çimlerin kullanımı ve bakımı daha kolay hale gelecek, müsabaka esnasında yaşanan çim kopmaları minimuma inecek, çim kökleri daha rahat korunabilir olacak ve kendini daha hızı yenileyebilecek. Yeni zemin ayrıca müsabakalardaki oyun kalitesine de olumlu yönde katkı verecek.

"SALI GÜNÜ BİTMİŞ OLACAK"

Zemin yenileme çalışmaları kapsamında kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Galatasaray Stat İşletme Müdürü Murat Ersoy, "Geçtiğimiz ay sonu itibariyle bakım işini yürüten firmanın danışmanı Alan Ferguson stadımızda incelemelerde bulundu. Kendisi aynı zamanda İngiltere Futbol Federasyonu'nun da baş çimcisi. Stadımızın durumunun iyi durumda olduğunu ve tek eksiğin hibrit olduğunu, bunu yaparsak daha iyi bir zeminin olacağını söyledi. Raporları yönetime sunduk. Yönetimin onayını doğrultusunda, hocamız Fatih Terim'in de görüşünü alarak hibrit çim yapılması yönünde karar çıktı. 10 gün süren hazırlıklar sonucunda salı günü çalışmalara başladık. Önümüzdeki salı günü bitmiş olacak. Osmanlıspor maçı ve kupa maçında sahayı test etmiş olacağız" dedi.

"PREMIER LİG'DE HİBRİT OLMAYAN SAHA KALMADI"

Murat Ersoy ayrıca, "Hibrit ile ilgili 'Sahayı kendi haline bırakacaksınız' şeklinde bir kanı var. Hibrit dediğimiz doğal ve sentetik çimin bir araya gelmesi. Bakımlar aynı ciddiyetle hatta daha da iyi olmak zorunda. Hibrit olmasının bize sağladığı şey daha iyi oynanabilir bir oyun sahası. Özellikle Premier Lig'de hibrit olmayan saha kalmadı" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Telekom Murat Ersoy Galatasaray Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title