Haberler

Fransa'nın Eski Cumhurbaşkanı Hollande Anılarını Kitaplaştırdı

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande'ın "İktidar Dersleri" adlı kitabı, 11 Nisan'da yayınlanacak.

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande'ın "İktidar Dersleri" adlı kitabı, 11 Nisan'da yayınlanacak.

BFM televizyonun kanalının haberine göre, 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı görevini Emmanuel Macron'a devreden Hollande, 5 yıllık görev süresinde aldığı kararları anlatan bir kitap yazdı.

"İktidar Dersleri" adlı kitap, 11 Nisan'da piyasaya çıkacak.

Le Monde gazetesinden iki muhabir, 2016'da Hollande ile cumhurbaşkanlığı döneminde yapılan mülakatları derleyerek "Bir cumhurbaşkanı bunları söylememeliydi" adlı kitabı kaleme almıştı. Hollande'ın kitaptaki açıklamaları, kendisi ile dönemin Başbakanı Manuel Valls arasında kriz yaratmıştı.

Valls'in kitabı "utanç verici" olarak nitelendirmesi Hollande'ın tepkisine neden olmuştu. Hollande, "Herkes kendi işine baksın. Ben kendiminkiyle ilgileniyorum, başbakan da kendisininkiyle ilgilensin." ifadelerini kullanarak Valls'in sözlerine yanıt vermişti.

Kitapta Hollande'ın Fransa'daki başörtülü kadınların bir gün başlarını açarak özgürleşeceğine inandığına ve Fransa'nın İslam'la sorunu olduğuna dair açıklamaları da yer almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

François Hollande Manuel Valls Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title