Haberler

Flaş...flaş...kck Yönetiminden Karayılan Gitti, Cemil Bayık Geldi

KONGRA-GEL 9.Genel Kurulu'nda KCK sisteminde değişikliğe gidildi ve eş başkanlar değişti.

KONGRA-GEL 9. Genel Kurulu'nda KCK sisteminde değişikliğe gidildi ve eş başkanlar değişti. Murat Karayılan yönetimden ayrılırken Cemil Bayık yönetime geldi. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığına Cemil Bayık ve Bese Hozat gelirken, KONGRA GEL Eşbaşkanlığına ise Hacer Zagros ile Remzi Kartal seçildi.

ANF'nin haberine göre, 30 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında, doğuda Kürtlerin bulunduğu dört bölge ile yurt dışından 162 "delege"nin katıldığı Genel Kurul'da KCK sistemi yeniden ele alarak KCK Genel Başkanlık Konseyi ile Eşbaşkanlık'tan oluşan iki yeni organın oluşumuna gidildi.

Tarihi kararlar alındığı belirtilen 9. Genel Kurul'da Abdullah Öcalan oybirliğiyle yeniden KCK Genel Başkanlığı'na seçildi. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığına Cemil Bayık ve Bese Hozat seçilirken, iki kadın ve iki erkekten oluşan toplam dört yardımcı da seçimlerle belirlendi. KONGRA GEL Eşbaşkanlığı'na ise Hacer Zagros ile Remzi Kartal seçildi. Remzi Kartal eskiden de bu mevkideydi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Murat Karayılan Remzi Kartal Cemil Bayık Bese Hozat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title