Haberler

Fırtına ve Kar Yolu Kapattı

Yoğun Kar Yağışı Marmara Bölgesi'nde Hayatı Felç Etti. Bir Çok Yol Kapandı.

Yoğun kar yağışı Marmara Bölgesi'nde hayatı felç etti. Bir çok yol kapandı. Trakya'da Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'a elektrik verilemiyor.AKOM'dan yapılan açıklamada kar yağışının pazartesi akşamına kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

 

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

  

KAR TEM OTOYOLUNU KAPATTI / WEB TV 

AKOM: Kar pazartesi akşamına kadar sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada kar yağışının pazartesi akşamına kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

İstanbul'da karla gelen elektrik kesintisi

İstanbul'da kar yağışı ile birlikte Avrupa yakasında yaşanan elektrik kesintisi vatandaşların tepkilerine neden oldu. İstanbul'un bir çok semtinde dün gece saat 22.00 sıralarında başlayan kesintiler yüzünden kalorifer sistemleri çalışmadı. Beşiktaş, Fatih, Bayrampaşa, Şişli,Büyükçekmece'de halen elektrik kesintileri yaşanıyor.

AKOM'dan yapılan açıklamada İstanbul'daki elektrik kesintisiyle ilgili şu açıklama yapıldı: "Boğaz geçişi enerji hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle İstanbul'un bazı bölgelerinde 50 dakika süreyle elektrik verilemedi. Bedaş ve Ayedaş ekipleri arızayı kademeli olarak gideriyor, Kesinti olan bölgelere elektrik verilmeye başlandı.

Elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul metrosu Taksim- Atatürk Oto Saniye istasyonları arasında ulaşım aksadı. Elektriklerin verilmesiyle birlikte seferler normale döndü. İşlemelerde elektrik kesintisinde tüm trenler istasyonlara aküler yardımıyla gelebiliyor. Vatandaşlar trenlerde kalması söz konusu olmuyor. Vatandaşlar ilk istasyonda bekletiliyor. Elektrik nedeniyle bazı bölgelerde su kesintileri de yaşanıyor.

 

UYARI

 

Elektrik kesintisi nedeniyle bazı bölgelerde doğalgaz kesintileri de meydana geliyor. Vatandaşlar elektrik kesildiğinde kombilerini mutlaka kapatmaları gerekiyor. Kapatılmadığı takdirde ani yüklenme ile bina girişlerinde bulunan regülatörlerde atmalar meydana geliyor. Bu tıkanıklığın giderilmesi için İGDAŞ acil yardım ekipleri çalışıyor. Ancak genel kesintilerde sorunun büyümemesi için Elektrik kesildiğinde kombiler mutlaka kapatılmalı. Elektrik geldikten sonra açılmalı."

Edirne kar altında

TEM Otoyolu Edirne istikameti, Hadımköy gişelerinden itibaren otomobillere kapatıldı.Sadece büyük araçlara açık olan kara yolunda ulaşım, kontrollü sağlanıyor. TEM'den Edirne istikametine giden otomobiller, D-100 Karayolu'na yönlendiriliyor.

İDO seferleri iptal

 

İDO feribot ve dış hat deniz seferleri ile, Haliç ve Bostancı şehir hatları vapur seferleri iptal edildi.            

 

Hamzabeyli sınır kapısı ulaşıma kapandı

 

Edirne'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayan Hamzabeyli sınırkapısı yolu ulaşıma kapandı. Ayrıca Süloğlu-Lalalpaşa, Uzunköprü Meriç, Keşan-Enez ve Keşan-İpsala ilçeleri arasında ulaşım sağlanamazken birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Karayolları Ekipleri ile İl Özel İdare Ekipleri tarafından karla kaplı yolların açılması için çalışmalar başlatıldı.

 

Trakya'daki 3 il elektriksiz kaldı

Enerji nakil hatlarındaki arıza nedeniyle Trakya bölgesinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'a verilen elektrik kesildi.

 

TREDAŞ (Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, Trakya'ya elektrik verilemediği söyledi. Trakya'da kendilerinden herhangi bir arızanın söz konusu olmadığını TEAŞ'ın ulusal elektrik dağıtım sisteminden kaynaklanan arıza nedeniyle 3 ilde birden saat 08.00'den itibaren elektrik verilemediğini söyledi.

 

Bu arada etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Edirne Hamzabeyli ile Uzunköprü yolları yoğun tipi ve kar nedeniyle zaman zaman kapandı. Tekirdağ'dan Malkara, Şarköy, Muratlı, Hayrabolu yolları da kar nedeniyle kapandı. Kapalı olan Kırklareli Vize, Pınarhisar, yollarını açma çalışmaları sürdürülüyor.

 

KARAYOLLARINDA KAPALI YOLLAR    

 

Edirne-Hamzabeyli (Bulgaristan Sn.) - Kar ve Tipi   

Karaburun-(İzmir-Çeşme)Ayr.(Ulaşım Köy yolundan) - Sel

Güzeloluk-Ayrancı - Kar ve Tipi

Kayseri-Erciyes-Develi - Kar ve Tipi

Hacılar-Erciyes - Kar ve Tipi

Alaçam-Kızlan-Çerçiler - Kar ve Tipi

Hozat-Karaoğlan-Ovacık - Kar ve Tipi

Gümüşhane İl sınırı-Yağmurdere - Kar ve Tipi

Arhavi-Ortacalar - Heyelan Riski

(Borçka-Muratlı)Ayrımı-Camili - Kar ve Tipi

İyidere-İkizdere-İspir (Ovit Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

Of-Çaykara-Bayburt (Soğanlı Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

Bayburt-Çaykara (Soğanlı Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

Yomra-Üçpınar-(Trabzon-Gümüşhane)İl sn. - Kar ve Tipi

(Gümüşhane-Bayburt)Ayr-Uğrak-Dağbaşı (Salmankas Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

(Bayburt-Çaykara)Ayr.-İspir - Heyelan

Araklı-Uğrak-Dağbaşı (Salmankas Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

Yukarı Narlıca-Bahçesaray - Kar ve Tipi

(Iğdır-Ağrı) İl sınırı-Cumaçay-Ağrı - Kar ve Tipi

(Kağızman-Tuzluca)Ayr.-Cumaçay - Kar ve Tipi

 Gaziler-(Sarıkamış-Karaurgan)Ayr. - Kar ve Tipi

(Seydişehir-Akseki)Ayr.-Cevizli-Bademlibeli - Heyelan

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title