Haberler

Fikret Bila: Ben de Tutuklanmış Olabilirdim

Güncelleme:

BEÜ'deki söyleşide konuşan Fikret Bila, bir soru üzerine tutuklu gazetecileri hatırlatarak, "Benim de başıma gelebilir mi? Gelebilirdi de." dedi.

Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya gelen gazeteci yazar Fikret Bila, bir soru üzerine tutuklu gazetecileri hatırlatarak, "Benim de başıma gelebilir mi? Gelebilirdi de. Ben de Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde yargılandım" dedi.

Üniversitenin Merkez Kampüsü'nde, 'Gazetecilik İlkeleri' konulu söyleşi yapıldı. Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Fikret Bila, 1980'den sonra Türkiye'de ve dünyada büyük sermayeli şirketlerin basın sektörüne girmesiyle hükümetlerin ve güç merkezlerinin basın üzerinde etkili olmaya çalıştığını söyledi. Batı kültüründe holding yönetimi ile yazı işleri arasında bir duvar olduğunu vurgulayan Bila, "Bizde ise yazı işleri ile holding yönetimi arasında olması gereken duvar henüz yok. İhtiyacımız olan bu" dedi.

Bir soru üzerine de tutuklu gazetecileri hatırlatan Bila, şöyle konuştu:

"Geçmişte özellikle değişik haberler yüzünden baskı gördüm. Şu anda tutuklu gazeteciler, meslektaşlarım var. Benim de birlikte çalıştığım, Mustafa Balbay gibi. Benim de başıma gelebilir mi ? Gelebilirdi de. Ben de Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde yargılandım. Sadece haber yaptığım, kitap yazdığım için 12.5 yıl hapis cezası istemiyle mahkeme önüne çıktım. Ama beraat ettim. Öyle olmamış olsaydı, ben de tutuklanmış olabilirdim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Fikret Bila Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title