Haberler

Fetö Sanıklarına Hapis Cezası

Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu 18'i tutuklu 19 eski polisin yargılandığı davada 18 sanığa 1 yıl 6 ay ile 8 yıl 9 ay arasında hapis cezası verildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurma ve "ilahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklardan Ahmet Özdemir Kayseri'den, Adem Şimşek, İsa Öztaş, Salih Akay Çorum'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklular Ahmet İnanç, Ahmet Tirli, Ali Ramazan Elgün, Hasan Sivri, Mehmet Yanıkoğlu, Tamer Köksal, Eyüp Kaya, Abdullah Genç, Hasan Akpınar, Hasan Karakoç, Savaş Şanlı, Tamer Bulcun, Rahim Aksay, Mehmet İsmail Debbağ ve tutuksuz sanık Seyfettin Atlı ile avukatları salonda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Akpınar, savunmasında, terör örgütü üyeliğini kabul etmediğini 18 yıl devlete ve millete şerefiyle görev yaptığını söyledi.

Asılsız ve mesnetsiz belgelerle kendisine suç atılmak istendiğini iddia eden Akpınar, "ByLock programı ben tutuklanıp iddianamem hazırlandıktan sonra çıktı. Bu işte bir yanlışlık var. Ben bu yapının toplantılarına katılmadım, çocuklarımı okullarına göndermedim, bankalarında para transferim yok. Gazete ve dergilerine üyeliğim yok. Bu yapıya himmet adı altında bağış yapmadım. Suçsuzum tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Karakoç ise kendisinin hayatı boyunca başta FETÖ olmak üzere hiçbir terör örgütüne üye olmadığını savundu. 15 Temmuz hain darbe gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara indiğini belirten Karakoç, şöyle devam etti:

"Ben yurt dışında hizmet hareketinin okullarında görev yaptım. O zamanlarda bakanlar ve bürokratlar okullara gelir ziyaret ederlerdi. Bizlere teşekkür ederlerdi. 2014 yılında bu yapıdan ayrıldım. Örgütte asıl suçlular yurt dışına kaçtı. Bizlerin evleri dahil arandı hiçbir belgeye rastlanılmadı. Zaten FETÖ'den mağdurduk, bir de bu yapıya üye olduğumuzdan dolayı dava açıldı. Ben suçsuzum beraatımı talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan Mehmet İsmail Debbağ'a 8 yıl 9 ay, Hasan Karakoç'a 8 yıl 5 ay 7 gün, Mehmet Yanıkoğlu, Tamer Köksal, Hasan Akpınar, Savaş Şanlı ve Tamer Bulcun 8 yıl 4 ay, Ahmet İnanç'a 7 yıl 4 ay 22 gün, Ali Ramazan Elgün, Eyüp Kaya ve Rahim Aksay'a 7 yıl 4 ay 22 gün, Abdullah Genç ve Ahmet Özdemir'e 7 yıl 2 ay 22 gün, Hasan Sivri, Adem Şimşek, İsa Öztaş ve Salih Akay'a da 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Tutuksuz yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Seyfettin Atlı ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılarak hükmün açıklanması geri bırakıldı. Tutuklu sanıklardan Ahmet Tirli'nin dosyası da tefrik edilerek Kayseri'ye gönderildi.

Öte yandan bir önceki duruşmanın müzakere arasında adliyeden ayrılan ve aranan O.A'nın Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandığı ve cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Özdemir Hasan Akpınar Kırıkkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title