Haberler

Festivaller Başkenti Denizli

Denizli, Denizli Belediyesi'nin Mayıs Ayında düzenlediği4 Festivalle, Kültür Ve Sanat Alanında Türkiye'nin Başkenti Konumuma Geldi

Denizli, Denizli Belediyesi'nin sadece Mayıs aynıda düzenlediği 4 festivalle, kültür ve sanat alanında Türkiye'nin başkenti konumuna geldi.

Denizli Belediyesi, Mayıs'ta Cam Festivali ve 27. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali olmak üzere 2'si uluslararası Aşıklar Bayramı ve Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali ulusal düzeyde olan toplam 4 festival düzenlendi.

Kentteki festival coşkusu Aşıklar Bayramı'yla başladı. Denizli 1. Ege Aşıklar Bayramı'nda, Türkiye'nin birçok yerinden 15 aşık, sazıyla sözüyle atıştı. Festivalde, türküye gönül vermiş birçok türkü dostu, aşıkların atışmasını izledi.

Denizli Belediyesi, Denizli'nin diğer kentlere örnek olacak yeni bir projeye imza atarak Türkiye'nin ilk 'Cam Festivali'ni düzenledi. Festivale, İsveç'ten Julie Anne Denton, İngiltere'den Sally Carver, Avustralya'dan Christian Arnold, Türkiye'den Doç. Dr. Mustafa Ağatekin ve cam sanatçısı Ahmet Özdeniz, konuk olarak katıldı.

İsveçli cam sanatçısı Julie Anne Denton ve Denizli Cam Genel Müdürü Mehmet Rabuş, Avustralyalı cam sanatçısı Christian Arnold, endüstri ürünleri tasarımcısı Oya Akman Şenocak, Anadolu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Ağatekin ve Lucio Bubacco konferans verdi. Cama şekil veren sanatçılar, dekor yapma, tanıtım filmleri gösterimi ve ateş dansçılarını sundu. Festivalin sonunda ise cam sergisi açıldı.

Denizli Belediyesi'nin bu yıl 27.sini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali de renkli görüntülere sahne oldu.

KKTC, Makedonya, Bulgaristan, Azerbaycan ve Rusya'dan 5'i yabancı, olmak üzere toplam 19 grup festivalde yer aldı. Bir hafta süren festivalle kültürler arası etkileşim de sağlandı.

Mayıs ayının son festivali ise Merkezefendi Geleneksel Tıp günleri festivaliydi. Denizli Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi'nin birlikte düzenlediği festivalin ilk bölümü 16-20 Mayıs'ta Denizli'de, 29 Mayıs'a kadar olan diğer bölümü ise Zeytinburnu'nda gerçekleşiyor.

Denizli'de festival etkinliklerinde yurt dışından 5, ülkemizden ise 9 olmak üzere her biri tıbbi bitkiler alanında uzman 14 bilim adamdı katıldı.

Kültür ve sanat alanında Türkiye'nin başkentliğine göz koyan Denizli'de, festival coşkusu bunlarla da sınırlı kalmadı. Uluslararası Halk Dansları Festivali, Türkçevizyon Uluslarası Tükçe Sözlü Müzik Festviali ve Türk Oyunları Festivali'de kısa süre sonra düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title