Haberler

Ferguson'da Polis Memurlarının Vurulması

WASHINGTON (AA) – ABD Adalet Bakanı Eric Holder, Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında iki polis memurunun vurulmasını şiddetle kınadığını bildirdi.

WASHINGTON (AA) – ABD Adalet Bakanı Eric Holder, Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında iki polis memurunun vurulmasını şiddetle kınadığını bildirdi.

Holder, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iki polis polis memuruna yönelik kasaba emniyet binası önünde yapılan menfur saldırının "affedilemez"  ve "çirkin" olduğunu kaydetti.

Holder açıklamasında, "Güvenlik görevlilerine karşı yapılan şiddeti en güçlü şekilde kınıyorum. Adalet Bakanlığı, toplumumuzu korumak için hizmet edenlere yönelik herhangi bir tehdit veya şiddeti asla kabul etmeyecek" ifadesini kullandı.

Yaralı polis memurlarına acil şifalar dileyen Holder, olayı araştırmak için, bakanlığın tüm soruşturma hizmetleri dahil her türlü araştırmaya yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Holder, "Nerede ve ne zaman olursa olsun polis memurlarına yönelik tüm şiddet eylemlerine karşı durmaya devam edeceğiz"  ifadesini kullandı.

St. Louis Polis Şefi Jon Belmar, 32 ve 41 yaşlarındaki polis memurlarının, dün Ferguson Emniyet Müdürü Thomas Jackson'ın istifa etmesinin ardından emniyet binası önünde gece düzenlenen gösteriler sırasında vurulduğunu söylemişti.

Polis memurlarına kimin ateş ettiğini belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Belmar, birinin yüzünden diğerinin de omzundan vurulduğu polislerin hastanede tedavi altında bulunduğunu bildirmişti.

ABD'de siyahi genç Michael Brown'un polis tarafından öldürülmesiyle ilgili Adalet Bakanlığı raporunun ardından Ferguson Emniyet Müdürü Thomas Jackson istifa etmişti.

ABD Adalet Bakanlığı raporunda, Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında, polisin siyah nüfusa karşı ırkçı ve ayrımcı uygulamalar sergilediği ve onların anayasal haklarını "rutin ve sistematik biçimde" ihlal ettiği tespitine varmıştı.

Ferguson'da 9 Ağustos 2014'te Darren Wilson isimli 28 yaşındaki bir polis, 18 yaşındaki siyah genç Michael Brown'a ateş ederek ölümüne sebep olmuştu. Olayın ardından oluşturulan jürinin aylar sonra, polis memuru Wilson'ın yargılanmasını gerektirecek bir suç olmadığı kararına varması, ülke genelinde tepkilere neden olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Michael Brown Eric Holder Missouri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

paris:

bu üzücü olayın aynısını abd polisi dininden vede renginden dolayı uyguladıgında acaba bukadar net konuşabildinizmi bu size ders olmalı fırtına eken. kasırga biçer hadi hayırlı olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title