Haberler

Fehmi Koru: Gül, Erdoğan'ın Gönlündeki Başbakan Değil

Güncelleme:

Habertürk yazarı Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ü 2015 genel seçimleri sonrası başbakan olarak istemediğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun eski cumhurbaşkanı Aboullah Gül'e adaylık kapılarını aralaması siyaset kulislerini hareketlendirdi.

İKTİDARDA DEVİR TESLİM Mİ OLACAK?

AK Parti'de Gül senaryoları yeniden ortaya çıktı. Peki bundan sonra ne olacak? Gül'ün en yakınındaki isimlerden gazeteci Koru, bugün "Gül'den beklenen başbakan olması mı, yoksa?" başlıklı yazısında çarpıcı bir yoruma imza attı.

Erdoğan'ın Gül için söylediği "adaylığı iyi olur" sözü kimi çevrelerde "Davutoğlu'nu cezalandırma" ve "Gül'e Başbakanlık yolu açılıyor" diye yorumlandı. Sahiden de seçim sonrası iktidar partisinde devir teslim mi olacak?

Gül'ün yakın arkadaşı ve AK Parti siyasetini yakından takip eden Koru, Erdoğan'ın açıklamalarını bugünkü köşesinde böyle yorumladı:

"Dışarıdan bakıldığında göze batan herhangi bir uyumsuzluk yok Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında; Tayyip Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu'ndan rahatsızlık duymasını gerektiren bir ihtilaf çıkmadı bugüne kadar... Ahmet Davutoğlu'nun kendisi üsluptan kaynaklanan sorunlar yaşayabilir, yaşıyordur da; ancak yaşananların hiçbiri öngörülemeyen türden değildi. Açıktan bir itirazı da duyulmadı şimdiye kadar...

Erdoğan-Davutoğlu ilişkisi çok partili dönemin en uyumlu cumhurbaşkanı-başbakan ilişkisidir; Gül-Erdoğan ilişkisinden bile daha uyumlu... 'Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'na karşı manevrasıdır' yakıştırması bu sebeple doğru olamaz.

GÜL, ERDOĞAN'IN GÖNLÜNDEKİ BAŞBAKAN OLMAZ

Daha açık yazayım: Güncel siyasetin içerisine dönen Abdullah Gül, buna imkân sağlayan süreci başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönlündeki tarzda bir başbakan olmaz, olamaz.
Bunu en iyi kim bilir? Elbette Tayyip Erdoğan bilir. O halde? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temennisi, sonrasında yazılan senaryolara ve yapılan spekülasyonlara hak verdirmiyor.

"Ben ayrılayım, seçime katılıp milletvekili olayım ve yeniden başbakanlığı üstleneyim, Abdullah kardeşim de yeniden cumhurbaşkanı olsun" deseydi... İşte bu açıklama o zaman üzerinde konuşmaya ve tartışmaya değer bir temenni olurdu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Abdullah Gül Fehmi Koru Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

CihanMobil-ANDROID:

Yahu... Abdullah Gülmüş, Tayyipmiş, Davutoğlıymuş, AKP, MHP, CHP imiş..ç MİLLİ GÖRÜŞ 12 YIL ÖNCESİNDE HAYKIRIYORDU: HEPSİ AYNI YOLDA SADECE DANIŞIKLI DÖVÜŞ DİYE... HEDEF ÖNCE TÜRKİYEYİ PARÇALAYIP PKK YA VERMEK. ORADANDA BÜYÜK İSRAİL PROJESİNE GEÇECEK DİYE..Ç İNANMAMIŞTIM AMA NE DEDİYSE AUNEN ÇIMTI, ÇIKIYOR... KUL HAKKIMIZI AHİRETTE ALACAĞIZ.. ZERRESİNİ HELA ETMİYORUM. TÜM HAKLARIM HARAM OLSUN, HARAM OLSUN, HARAM OLSUN... HALA AKPKK LI VARSA.. meeee... meee...

7
1
yanıtYanıtla
maviş:

hiçkimse davutoğlunu istemiyo halkın çoğunluğu Abdullah gül ü şiddetle istiyo . . şahsen ben de

4
1
yanıtYanıtla
kürdMobil-ANDROID:

zat yalakalıktan kel olmuş yazık şaka,şaka beter olsun

5
0
yanıtYanıtla
simarik Mobil-ANDROID:

ZATEN SIZLER DEGILMISINIZ SIYASILERI YONLE NDIREN AMA ALLAH HESABINI SORACAK SIZLERDEN YANI SIZ YAZARLARDAN GUL USLUBUYLA ADABIYLA R.T.E.D. BIN CEKER TABIKI OYLE INSANI ISTEMEZSINIZ USLUBU YETER GULUN BOLUCULUK HIRCINLIK YOK MAKAM MEVKIDE GOZU OLMYAN BIR INSA O

5
0
yanıtYanıtla
Osman:

HABER TURKUN TUM SIYASI PROGRAM DAVETLILERI AKP LI BASKA PARTIDEN YOK

4
0
yanıtYanıtla
1 Mobil-ANDROID:

akp ne yapsın. oylar düşüyor. mecbur kaldı gülü almaya.

3
1
yanıtYanıtla
CihanMobil-ANDROID:

Tüh senin zihnine... k relmiş zihniyetçne... Adam Başkanlık/Eyalet/ Özerklik vs adı altında Lozan bitimi ömcesi Enerji alanlarıyla Türkiye Doğusunu PKK/Büyük İsrail e HEDİYE ETMEK İSTİYOR, HALA AKPKK LIYIÖ DİYOR !!! MALMISIN/ PKK LIMI/ YAHUDŞ DOSTUMU? ... YA SİZ FEHMİ KORU BEY??? BİLİYORSUNUZ, AÇIKLAMIYORSUNUZ... AHİRETTE HEPİNİZİN CANINA OKUYACAK KUL HAKKI KADEMESİNDE. ORADA HEPİMİZ, HERKES, HER BİR İNSAN EŞİT... HARAM ZIKKIM OLSUN HAKLARIM... HARAM ZIKKIM OLSUN EMEKLERİMİZE... ALLAH KÖR GÖZLERİ AÇSIN İNŞALLAH. MÜSLÜMAN BİR ÜLKE OLMASADA, VATANIMZ BURA... IRAKIN, SURİYENİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYHI YALANI NE İSE, ŞİMDİ TÜRKİYEDE OLUYOR KÖRLER... ANLAMAYAN VARSA CEVABIM... meeee... meeee...

3
0
yanıtYanıtla
AHMET:

Böyle Temiz Bir insanın Siyasetle işi olmasını istemiyorum bir vatandaş olarak

1
0
yanıtYanıtla
gayserili:

AKP''nin tavri hic hos degil. Erdogan ''Abdullah gül, dönmek isterse'' diyor. Arinc ''meclis baskanligi yapsin'' diyor. Abdullah Gül Türk siyasetinde Erdogan''dan sonra 2 numarali isim. Diger 6000 aday gibi bas vuru yapamaz. Basbakan Davutoglu ayagina gidip bir tören ile davet etmeli. ''Buyurursaniz seref duyariz'' demeli. Görev bicmek, hic yakismadi Arinc''a.

1
0
yanıtYanıtla
tolga bascı:

Davutoğlu kımmış ki yorum yapıyor. tayyıp te gul den korkuyor bırseyler açıklar dıye. bu devranı böyle sürdürecekler sanırım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title