Haberler

Federasyon Başkanından Sokakta Kıyma Çekenlere Sert Uyarı: Cezası 60 Bin TL

Güncelleme:

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, sokak aralarında kıyma çekenleri sert bir dille uyarak cezasının 60 bin TL olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin sahip olduğu hayvan sayısı hakkında açıklamalarda bulunan Yardımcı, herkese yetecek kurbanın olduğunu söyledi.

Federasyon başkanından sokakta kıyma çekenlere sert uyarı: Cezası 60 bin TL

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı :

"Kurbanlık problemi yok 64 milyon küçükbaş, 20 milyonun üzerinde büyükbaş hayvan var"

"Kimse çıkıp da 'Kurbanlık hayvan yok' demesin, herkese yetecek kurbanımız var"

"Zincir marketlerde kurbanı paketlere koyuyorlar, bize bu paketler geliyor. Bu paketlerde 3 tane kol var, diğer parçalar yok"

" Petrol istasyonunda onca araç yakıt alıyor o orada kıyma çekiyorlar cezası 60 bin TL"

ANTALYA - Kurbanda sokak aralarında kıyma çekenleri sert bir dille uyaran Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Bazı kişiler yol kenarına paslı bir makine koyuyor, sadece kıyma çekiyor. Ben gittim berberde yakaladım. Öyle şey mi olur. Petrol istasyonunda onca araç yakıt alıyor onlar orada kıyma çekiyor. Bunun cezası 60 bin TL. Tüm birimlerle iletişim halindeyiz" dedi.

Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşlar kurbanlıklarını almaya başladı. Bayrama yönelik hazırlıklar devam ederken Türkiye'nin sahip olduğu hayvan sayısı da merak konusu oldu. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ülkede 64 milyon küçükbaş, 20 milyonun üzerinde büyükbaş hayvanın var olduğunu belirtti. Kurbanlık konusunda kimsenin karamsar olmaması gerektiğini belirten Yardımcı, "Kimse çıkıp da 'Kurbanlık hayvan yok' demesin. Kimse kurbansız kalmaz, eğer kurban alamayan kalırsa bizi arasın. Biz gerekeni yapacağız. Herkes gönül rahatlığıyla kurbanını alacak. Kimse korkmasın, herkese yetecek kurbanımız var. Küçükbaşta canlı fiyatlar 140 TL'den başlayarak 150 TL'ye kadar çıkabilir. Bu fiyatın üzerinde yoktur altında vardır. Vatandaşımız fahiş fiyata kurbanlık veren yerden kurban almasın. Bizi arayarak şikayet etsinler. Biz müdahale ederiz" ederiz.

"Türkiye'nin her yerinde kurbanımız var"

Her yıl ithal kurbanlık tartışmanın yaşandığını belirten Yardımcı, "Bu gelirse İstanbul'da iki bölge var oraya gelir. Orada da şuanda böyle bir durum yok. Yeterli hayvan var. Biz ilk defa 33 tane bölge danışma kurulu kurduk. Tüm kurullarla istişare halindeyiz. Türkiye'nin her yerinde kurbanımız var. Kimse vatandaşımızı kandırmasın, kurbanlıklar ne kadar erken alınırsa o kadar iyi olur. Kimse kurbansız kalmaz, kurban pazarları da yavaş yavaş açılmaya başlayacak. Kesim yerlerimiz de belli olmaya başladı. Bu konuda belediyeler güzel çalışmalar yapıyor. Herkes kurbanını kesim yerlerinde kessin. Acemi kasaplardan uzak dursunlar" açıklamasını yaptı.

"Paketlere koyuyorlar, bize bu paketlerde 3 tane kol var, diğer parçalar yok"

Zincir marketlerin kurban kampanyaları hakkında da vatandaşları uyaran Yardımcı, "Bir kurbanın dini vecibelere uyması için gününde kesilmesi lazım. Kimse görmeden kurbanlığını almasın. Biz Avrupa ülkelerinde paskalya bayramında helva dağıtmıyoruz, bizim için de en önemlisi kurban bayramıdır. Ücretinin yarısı peşin yarısı 1 yıl vade diyorlar. Böyle bir şey olamaz; zaten peşin alınan hayvanın gerçek değeridir. Geriye kalan kardır. Mini koç 20 kilo diye reklam yapıyorlar, bir mini koç 20 kilo olur mu? Olmaz. Vatandaşı kandırmayalım. Bu kesilen kurbanların kellesi, ciğeri nerede. Paketlere koyuyorlar, bize bu paketler geliyor. Bu paketlerde 3 tane kol var, diğer parçalar yok. Kilo ile et satıyorlar, böyle bir şey olamaz. Burada haksız rekabet de var. Yüzde 100 para kazanıyorlar" dedi.

"Petrol istasyonunda onca araç yakıt alıyor o orada kıyma çekiyor"

Osman Yardımcı, bu yıl 1 kilo kıymanın 10 TL'den çekileceğini de açıkladı. Sokak aralarında usulsüz kıyma çekenler hakkında da uyarılarda bulunan Yardımcı konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Sokak aralarında, berber, petrol istasyonlarında gibi yerlerde kıyma çekildiği tespit edilirse cezası 60 bin TL'dir. Bizim için önemli olan insan sağlıdır. Bazı kişiler yol kenarına paslı bir makine koyuyor, sadece kıyma çekiyor. O zaman karkas eti tamamen parçalasın. Ben gittim berberde yakaladım. Öyle şey mi olur. Petrol istasyonunda onca araç yakıt alıyor o orada kıyma çekiyor. Bunun için tüm kurumlarla gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Yardımcı Türkiye Kıyma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title