Haberler

Fatma Teyze Öğrencilerin Duyarlılığıyla Umreye Gidecek

EMRE AYVAZ/UĞUR SUBAŞI - Sakarya'da 67 yaşındaki Fatma Koç, kutsal topraklara gitme hayalini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan öğrencilerin başlattığı kampanya sayesinde gerçekleştirecek.

EMRE AYVAZ/UĞUR SUBAŞI - Sakarya'da 67 yaşındaki Fatma Koç, kutsal topraklara gitme hayalini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan öğrencilerin başlattığı kampanya sayesinde gerçekleştirecek.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla KYK tarafından düzenlenen "amca ve teyzelerle" kahvaltı programında bir araya gelen yurt çalışanları, öğrenciler ve kantin işletmecisi Hasan Berber, tanıştıkları bazı kişilerin kutsal topraklara gitme hayalini maddi imkansızlıktan gerçekleştiremediğini öğrendi.

Harekete geçen kantin işletmecisi Berber'in, bir kişiyi umreye gönderebileceğini belirtmesi üzerine fazla olan talipliler arasında kura çekildi.

Kura sonucunda ismi çıkan 67 yaşındaki Mehmet Nuri Koç büyük sevinç yaşarken, eşi Fatma Koç ise mutluluk ve hüznü bir arada yaşadı.

Fatma Koç'un da kutsal topraklara gitme hayali kurduğunu gören öğrenciler, kadının eşine eşlik edebilmesi için "KYK 1 Lira" kampanyası başlattı. Yaptıkları kitap ayraçlarını satan öğrenciler, gerekli parayı toplayarak 9 Mayıs'ta umre hayalini gerçekleştirebilecek Fatma Koç'a müjdeli haberi verdi.

"Böyle bir şeye vesile olduğumuz için çok mutluyuz"

Öğrencilerden Rumeysa Konuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuranın Mehmet Nuri Koç'a çıkmasının ardından eşinin hem sevindiğini hem de üzüldüğünü söyledi.

Konuk, daha sonra bir ekip oluşturduklarını ve "KYK 1 Lira" kampanyası başlattıklarını ifade ederek, "Kantinde stant kurarak yaptığımız ayraçları sattık. Öğrenci arkadaşlarımız harçlıklarıyla katkı sağladı. Böylece teyzemizin umre parasını toplamış olduk." diye konuştu.

Öğrencilerden Esra Önçlü de kahvaltı programında teyze ve amcalardan geçmişlerini dinlediklerini, onlardan güzel şeyler kazandıklarını belirtti.

Kantin işletmecisi Hasan Berber'in "bir yaşlıyı umreye gönderelim" dediğinde Fatma teyzeyle yan yana oturduklarını anlatan Önçlü, "'İnşallah bana çıkar, her gece rüyalarımda görüyorum' dediği anda zaten biz orada çok etkilendik. İnşallah gider diye dua ederken eşine çıktı ve çok sevindi. Kendi aramızda 'yapar mıyız kızlar, biz de aramızda para toplar mıyız' dedik ve bir baktık bugün buradayız. 9 Mayıs'ta Fatma teyze ve eşi umreye gidecek inşallah. Böyle bir şeye vesile olduğumuz için çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

"Allah hepsinden razı olsun"

Fatma Koç da en büyük hayalinin umreye gitmek olduğunu dile getirdi.

İmkanları olmadığı için çok üzüldüğünü ve ağladığını aktaran Koç, "Çok heyecanlı ve mutluyum hala oraya gideceğime inanamıyorum. Allah bu işe vesile olanlardan razı olsun. Hepsi benim kardeşim, Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin inşallah. Allah Türkiye'ye huzur versin orada çok dua edeceğim. Allah devletimizden razı olsun, devletimize zeval vermesin. Kız öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum bana bu mutluluğu verdiler. Allah herkese nasip etsin." ifadesini kullandı.

Mehmet Nuri Koç ise kura sonucunda isminin çıktığını belirterek "Daha sonra eşimde benimle gelmek istediğini söyledi. Sağ olsun arkadaşlar bu konuda yardımcı oldular ve eşimde benimle beraber gelecek. Arkadaşlar sayesinde eşimle beraber gideceğiz, çok heyecanlıyız. Hasan bey bizi gönderiyor ondan, müdürümüzden, kızlar aralarında para toplamış ve bu hayra vesile olmuşlar onlardan da Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Yurdun kantin işletmecisi Hasan Berber de böyle bir şeye vesile olduğun için mutluluk duyduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Berber Fatma Koç Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı? Ziyech gol sevinci ne anlama geliyor? Hakim Ziyech el işareti anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title