Haberler

Fakirlere 50 ile 80 Metrekare Ev

Güncelleme:

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, Çermik'te fakir ve yardıma muhtaç ailelere, 50 ile 80 metrekare arasında değişen ev yaptırılacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Çermik'te, fakir ve yardıma muhtaç ailelere, 50 ile 80 metrekare arasında değişen ev yaptırılacak. Evlerin bir bölümünde inşaat sürerken, bir bölümünde de inşaata henüz başlanmadı.

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, Vakfa başvuran fakir ve yardıma muhtaç ailelerin, yapılan inceleme sonucunda evlerine yenilerinin yapılmasını kararlaştırdıklarını, bu yıl 17'si ilçe merkezinde 14'ü çeşitli köylerde olmak üzere 31 ev yapılacağını, 10 evin daha yapılması için Başbakanlık Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne teklifte bulunduklarını söyledi.

Yapımı kararlaştırılan 31 evden 6 tanesinde inşaatın devam ettiğini, geri kalanın ise yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağını bildiren Kaymakam Batmaz, "Planlanan sürede hak sahibi vatandaşlarımıza evlerini teslim edeceğiz. Sosyal devlet gereği vatandaşlarımızın daha iyi ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için Vakıf olarak gerekli her türlü çabayı harcıyoruz" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yetkilileri, yapımına başlanan ve başlanacak olan evlerin 50 ile 80 metrekare arasında olduğunu açıkladı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mimar Sinan Batmaz Diyarbakır Çermik Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title