Haberler

''Evleneceksiniz Ama Çocuk Yaşta Değil''

Güncelleme:

Bağcılar Çocuk Meclisi üyelerini TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nu ziyaret etti.

Komisyon Başkanvekili Türkan Dağolu, "Evleneceksiniz ama çocuk yaşta değil. Önce ayaklarınızın üstüne basıp, eğitiminizi tamamlayacaksınız" dedi.

Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nu ziyaret etti. Çocuk Meclisi, "Çocuktan Al Yasayı" sloganıyla Yeni Anayasa'da yer almasını istedikleri çocuk haklarına ilişkin bir rapor hazırlamış ve geçtiğimiz Mayıs ayında Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya sunmuştu. Raporun ardından TBMM'ye giden Çocuk Meclisi üyeleri Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nu ziyaret etti. Komisyon Başkanvekili Türkan Dağoğlu ve Komisyon Üyesi Sevim Savaşer tarafından karşılanan çocuklar burada hazırladıkları rapor hakkında Komisyon'a bilgi verdi.

Programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Muhammed Murtaza Yetiş, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Gültürk ile Çocuk Meclisi üyesi öğrenciler katıldı.

Çocukları kabul eden Komisyon Başkanvekili Türkan Dağoğlu, 18 yaşına kadar olan çocukların eğitimlerini tamamlamalarını hedeflediklerini söyledi. "Çocuklar liseyi bitirene kadar eğitim mecburi" diyen Dağoğlu, çocukların ailelerine katkıda bulunmak için çalışma dönemlerinin de bittiğini ifade etti. Çocuk yaşta evliliklere karşı olduklarını anlatan Dağoğlu, "Tabiî ki evleneceksiniz ama çocuk yaşta değil. Önce ayaklarınızın üstüne basıp, eğitiminizi tamamlayıp, ondan sonra tabiî ki mutlu bir evlilik de herkesin hakkı diye düşünüyorum" dedi.

Bağcılar Belediyesi'nin Engelliler Sarayı'nı gezme imkanı bulduğunu söyleyen Dağoğlu, "Ben her iki başkanımın nezdinde Bağcılar'ı kutluyorum. Sayın Belediye Başkanım gezdirdi bizi, orada son derece duygulandım. Muhteşem bir yapı…. Oraya gidilsin, orada yapılanlar görülsün, Türkiye'de engellilerle ilgili neler yapıldığı görülsün. Ben geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da yaptığı konuşmada, Türkiye'de kadınlar, çocuklar, engelliler için daha fazla çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Kıyıklık çocukları da çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Başkan Çağırıcı ise Daoğlu, Savaşeri, Kıyıklık ve Yetiş'e teşekkür etti.

TBMM'yi gezip milletvekilleri ile tanışan çocuklar, Anıtkabir ziyaretinin ardından İstanbul'a döndü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Türkan Dağoğlu İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title