Haberler

Esnaftan HDP'li Sur Belediyesine çöp tepkisi

Güncelleme:

Diyarbakır'da HDP'li Sur Belediyesi temizlik çalışanlarının topladıkları çöpleri yerli ve yabancı turistlerin kullandıkları sokakta esnafın dükkanın önüne bırakması tepkiye neden oldu.

Diyarbakır'da HDP'li Sur Belediyesi temizlik çalışanlarının topladıkları çöpleri yerli ve yabancı turistlerin kullandıkları sokakta esnafın dükkanın önüne bırakması tepkiye neden oldu.

Diyarbakır'da HDP'li Sur Belediyesi temizlik çalışılanları topladıkları çöpleri yerli ve yabancı turistlerin ağırlıkta kullandıkları sokağın içerisinde bulunan esnafın dükkanın önüne bıraktı. Tarihi Sur ilçesinde Cami Kebir Mahallesi'nde temizlik çalışması yaptıkları öne sürülen HDP'li Sur Belediyesi çalışanları, topladıkları çöpleri turistlerin ağırlıkta kullandıkları sokak içerisindeki iş yerinin önüne bıraktı. İş yeri sahibi Alaaddin Kılıç, bırakılan çöplere tepki göstererek, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bu yıl hiç olmadığı kadar kirli olduğunu belirtti. Kılıç, "Diyarbakır bu sene olmadığı kadar çok kirli, halk ne kadar dikkat etmiyor ise yetkililer de görevlerini yapmıyorlar. Ben esnaf olarak görevimi yapmadığımda müşteri bizden kaçıyor. Yetkili de görevini yapmadığı zaman hakkında soruşturma açılmalıdır veya açığa alınmalıdır. Bunlar kesin yapılmalı ve bu ben de olabilirdim. İş yerimin önüne bırakılan çöpün üzerinde ilgili ilçe belediyesinin etiketinin olmasıdır. Belediye her alanda olmalıdır ve yaşamın her tarafında olmalıdır, ama bu temizlikte de olmalıdır. Tabii ki esnafta dikkat etmiyor, halkta dikkat etmiyor. Fakat bu bir mazeret değildir. Yetkililere çağrımız herkes işini yapmasıdır. Diyarbakır bu değildir ve Diyarbakır'a çöp hiç yakışmıyor. Aslan yattığı yerden belli olur. Diyarbakırlı olarak övünüyoruz ama Diyarbakır'ın hak ettiği hakkını da vermiyoruz" diye konuştu.

Bırakılan çöpleri kendi eli ile topladı

Kılıç, tepkisinin ardından iş yerinin önüne bırakılan çöpleri toplayarak, yetkililerin bir an evvel görevini yapmasını istedi.

Sur ilçesinin İskenrpaşa, Cami Nebi, İsmetpaşa ve belirli mahallerinin bulunduğu ara sokaklardaki çöp ve molozların birikmesi dikkatlerden kaçmazken, vatandaşlar yetkililerin bir an evvel çöpleri ve molozları toplamasını istedi.

Öte yandan konu ile ilgili olarak Sur Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilisi, gereken incelemenin yapılacağını ve sorumlular hakkında işlem başlatılacağını söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Sur Belediyesi Diyarbakır Sur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title