Haberler

Eşi İşçi Bulamayınca Doğalgaz Tesisatçısı Oldu

Bolu'da, eleman bulamadığı için geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalan eşi Erol Saka'ya destek olmak isteyen Ayşe Saka, bir yıldır onunla birlikte çalışarak doğalgaz tesisatı döşüyor.

Bolu'da, eleman bulamadığı için geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalan eşi Erol Saka'ya destek olmak isteyen Ayşe Saka, bir yıldır onunla birlikte çalışarak doğalgaz tesisatı döşüyor. Ayşe Saka işini de eşini de çok sevdiğini belirterek, "Çok zor bir iş ama yanımdaki kişi eşim olunca her şey çok daha kolay geliyor" dedi.

Doğalgaz tesisatı ustası Erol Saka'nın (32) yanında çalıştıracak yetişmiş bir eleman bulamaması nedeniyle geç saatlere kadar çalışması eşi Ayşe Saka'yı (36) üzdü. Eşinin yorulmasına ve geç saatlere kadar tek başına işleri yetiştirmek istemesine dayanamayan Ayşe Saka, bir yıl önce inşaatlara gelerek eşine destek olmaya başladı. İlk zamanlarda malzemeleri taşıyan ve küçük işleri yapan Ayşe Saka, aradan geçen bir yılın sonunda doğalgaz tesisatı ustası olmayı başardı. Ayşe Saka soğuk havaya aldırmadan kirli paslı kıyafetleriyle eşiyle birlikte inşaatlarda doğalgaz tesisatı döşüyor. Erkeklere taş çıkartan Ayşe Saka'yı inşaatlarda görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

ÇOK HUZURLUYUZ

Gece geç saatlere kadar çalıştığını ve yanında çalıştıracak eleman bulamadığını belirten Erol Saka, "Eşimle benim ikinci evliliğimiz. İkimiz de çok mutluyuz. Benim halimi görünce yanıma yardıma gelmeye başladı ve sonrasında işi öğrenince birlikte çalışmaya başladık. Eşimle birlikte çalışmak çok huzur verici. Her zaman yan yana ve çok huzurluyuz. Birlikte inşaatlarda çalışıyoruz. Bazen işe kendimi kaptırıp eşime çırak muamelesi yaptığım da oluyor ama bunlar da olacak artık. 'Kadın bu işte çalışır mı, yanında eşini çalıştırıp eziyor' gibi laflar edenler de oluyor ama biz bunları kafamıza takmıyoruz" dedi.

ŞAŞIRANLAR ALIŞTI

Kadınların bu tip işlerde çalışmaktan kaçındığını söyleyen Ayşe Saka ise, "Ben aslında ona destek olmak için yanına geliyordum ve sonrasında birlikte çalışmaya başladık. Çok zor bir iş ama yanımdaki kişi eşim olunca her şey çok daha kolay geliyor. Onu çok seviyorum ve bu sayede de hep yanımda oluyor. Benim bu halimi görenler biraz şaşırıyorlardı ama artık alıştılar. Çok iyi tepkiler alıyorum. Dört çocuğumuz var ve onları da ihmal etmemeye çalışıyoruz. Yoldan geçerken beni gören kadınlar burun bükerek beni süzüyorlar ama bu tip durumları hiç önemsemiyorum. Ama ben işimi de eşimi de seviyorum ve çok mutluyum" diye konuştu. - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bolu Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title