Haberler

Ergenekon Davasına Bakan Mahkemeye İnceleme

Güncelleme:

HSYK, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine inceleme başlattı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine inceleme başlattı.

BAŞBUĞ'UN AVUKATININ BAŞVURUSU ETKİLİ OLDU

Ergenekon mahkemesine inceleme kararı, davada müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'in yaptığı başvurusu üzerine verildi.

GEREKÇE, KURALLARA AYKIRI İŞLEMLER

Avukat İlkay Sezer, gerekçe olarak mahkeme sürecinde Anayasa Mahkemesi kararlarına ve diğer usul kurallarına aykırı işlemler yapılmış olmasını gösterdi.

İŞTE O İTİRAZ DİLEKÇESİ

Sezer’in verdiği bilgiye göre, dilekçe ve şikayetleri satırbaşları ile şöyle:

“İlker Başbuğ 48 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet etmiş, Genelkurmay 2. Başkanlığı’na, 1. Ordu Komutanlığı’na, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ve Genelkurmay Başkanlığı’na, mevcut siyasi iktidar tarafından atanmış ve normal görev süresinin sonunda emekli olmuş bir komutan olup kendisine yönelik suçlamanın hiçbir somut delili yoktur. Varsayımlar üzerinden müvekkilimize yapay suç isnadında bulunulmuştur. Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda görülen davada verilen aralar sırasında sanıklar ve avukatların görüşmesine engel olunmuştur.

Görüşme talepleri geri çevrilerek ‘Gerekirse dilekçe yazın, kabul edilir ise sanık cezaevine gönderilir, siz de gidersiniz, görüşme orada yapılır, sonra salona dönülür’ denilmek suretiyle peşinen sanıklar suçlu, avukatlar ise potansiyel suçlu olarak kabul edilmiştir. Savunma hakkını açıkça kısıtlayıcı uygulama devam ettirilmektedi. Duruşma salonunda ne zaman ses kaydı yaptığı belli olmayan, yukarıdan sarkıtılan onlarca özellikle insan sesine çok hassas mikrofonlar savunma hakkını kısıtlamaktadır.

Savunma hakkının kısıtlandığına dair örnekler verilirken söz konusu mikrofonların savunma hakkını kısıtladığına ilişkin 23 Eylül 2012 tarihli duruşmada beyanda bulunulduğu esnada Mahkeme Heyeti üye hakimi ‘Bunlar savunma hakkını genişletiyor, aleniyeti sağlıyor’ şeklinde beyanda bulunmuş, talep üzerine tutanağa geçmek üzere beyan tekrar edilmiştir.”

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi İlker Başbuğ İlkay Sezer İstanbul Güncel - Operasyon Güncel Haberler

İşte tüm detaylar! AYM'den 703 sayılı KHK'nın birçok maddesinde iptal kararı

İşte tüm detaylar! AYM'den 703 sayılı KHK'nın birçok maddesinde iptal kararı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

500

Yorumlar (21)

ŞAHİTsahit@windowslive.com:

LAZLAR KÜRTLER BİR OLMUŞ TÜRK MİLLETİNİ SALAK YERİNE KOYUYOR , ÖNCE ORDUDAKİ TÜRKLERİ , SONRA EMNİYETTEKİ , SIRA YARGIDAKİ TÜRKLERİ YA TASFİYE EDİYORLAR , YA HAPSEDİYORLAR, ÇALDIKLARINI KAR SAYIP , TÜRK DEVLETİNİ MİLLETİNİ SÖMÜRÜYORLAR. YARIN KAYNAKLAR BİTİP , BORÇ GIRTLAĞA DAYANINCA ,'' BİZ ZATEN TÜRK DEĞİLİZ , BİZİM YURDUMUZ AYRI'' DEYİP SIVIŞIVERECEKLER, HER SORUN TÜRK MİLLETİNE YIKILACAK. TÜRKLERDE BU KADAR SAF OLMASIN, HELE . ERMENİ RUM MÜBADELELERİ YAŞANMIŞKEN. AYNI ŞEY, AYNI SORUN, DERS ALIN

15
23
yanıtYanıtla
adaletturgut257@mynet.com:

ne lazı kürdü salak salak şeyler yazıyorsun.geri zekalı.bu güne kadar çağdaşlar be irticacılar vardı....daha 10 sene önce devletin 1. düşmanı irtica idi.balık hafızalı şeyler.genelkurmay başkanı hükümet aleyhine internetsitesi çalıştırırken herşey düzenli,yargıtay başsavcısı bu sitelerden aldıklar çıktılarla kapatma davası açarken düzenli buınların hesabını vermeye gelince lazlar kürtler.Ben kürt değilim ama kürtlere olaganüstü hallerde yaşatılan sıkıntılar bilinmez değil.şimdi hepsi unutuldu ama birilerininde yanına kar mı kalsın.yok öyle yağma.kim zulüm işledi ise hesabını versin.kimse kimseye zulmetmesin.ve asıl bölücülükte budur ve vatana hizmet değil ihanettir.kürt laz dersen de sen bölmüş olursun.

yanıt0
yanıt0
SALİMsimena61@mynet.com:

EFENDİ TÜRK MİLLETİ ASİLDİR SALAK OLAN SENSİN. BELKİDE SENİNDE DİLİN SÜRTMÜŞ. AMA YANLIŞINI GÖRDÜN HEMEN DÜZELTEBİLİRSİN. NE DEMEK LAZLAR KÜRTLER. HEPİMİZ MİLLETİZ. BU ÜLKE HEPİMİZİN. SENDE EMANETCİ DEĞİLSİN. KAFANI ÇALIŞTIR. O İNSANLAR HATA YAPMIŞLAR BAK SENDE HATA YAPTIN.

yanıt0
yanıt0
ŞAHİTSAHIT@WINDOWSLIVE.COM:

BEN TÜRK MİLLETİNİ TAM BİR HAKKANİYETLE TEMSİL EDİYORUM, HİTAP ETTİĞİMDE TÜRK MİLLETİ , LAF ARASINA GİRMEYİN ÇAKALLAR. MİLLİ BİR MESELE KONUŞUYORUZ, SİZİ HİÇ İLGİLENDİRMEZ.

yanıt0
yanıt0
TÜRKnkarabiyik@mynet.com:

senin kime hizmet ettiğin kullandığın ifadelerden belli ben özbe öz Türküm Atatürk milliyetçisim ve senin gibi çakalları buraya kimin ve neden gönderdiğini,senin gibi çakalların burada bu yolsuzlukları kapatmak için kullandıkları ifadeleri görüyoruz ve sizlerin bu yolsuzluklar yerine yapay meseleler konuşturma çabasını artık bilıyor,millet sizi çok iyi tanıyor,Şu yazdıklarını destekleyecek tek bir Türk yoktur bunu bile bile hala çakallık yapıyorsun

yanıt0
yanıt0
ÇAĞRIrazimazi@hotmail.com:

BİR ÜLKEDE ADALET KENDİ İÇİNDE KAVGA EDERSE....kİMSEYE İNANMIYORUM, GÜVENMİYORUM, YANLIŞ YAPANIN ALLAH BELASINI VERSİN, KİMSEYE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM....

25
0
yanıtYanıtla
demokraterdog@gmx.de:

Hadi bakalım yalaka bitleri, şimdi hırsızların sahte delilleri sırada, yine rezil olacaksınız.

18
1
yanıtYanıtla
S.B.saffet_b@yahoo.de:

Bu araştırma ve soruşturma bir sonuç verirse, iddiaların yalan ve kumpas olduğu ortaya çıkarsa, bundan kimler sorumlu tutulacak, kim bu asılsız iddiaları ortaya attı, kumpası kim kurdu, bunlar hepsi araştırılacak, suçlular da adalet önüne çıkarılacak, çok merak ediyorum, bu kumpas talimatını kim verdi, kimin emri ile bu düzmece iddialar ortaya çıktı ve sahte deliller üretildi ! Sanırım o ismi hepimiz biliyoruz !!!

13
1
yanıtYanıtla
MISAKI MILLIexpressbs@live.com:

AMERIKAN VE ISRAIL PLANLARI ERDOGAN I KULLANARAK BOP UYGULAMAKTI HERSEY PLANLI BIR KOMPLO OLUP ERDOGAN VE AKP BUNA ALET OLMUSTUR VEDE VATANA MILLETE IHANETTEN YUCE DIVAN DA YARGILANMALARI GEREKIR,BUTUN PISLIKLERIN ALTINDA AKP VE ERDOGAN CIKIYOR

9
4
yanıtYanıtla
NEVZAT KARnkarabiyik@mynet.com:

ÇOK ZOR KOŞULLARDA KURULAN CUMHURİYETİN OLMAZSA OLMAZI OLAN,LAİKLİK VE BAĞIMSIZ YARGININ HEPİMİZ İÇİN,DEVLET İÇİN NE KADAR VAZGEÇİLMEZ OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR.KURTULUŞ SAVAŞI ESNASINDA HİLAFETİ VE DİNİ REFERANS GÖSTEREN DEVLET KURMA ÖZLEMİ İÇİNE GİRENLER O GÜNDEN İTİBAREN TÜM CUMHURİYET DÖNEMİNDE BU CUMHURİYETE VE ONUN KURANLARA KARŞI HEP AKIL ALMAZ KARALAMA,İFTİRALAR YAPTILAR,O GÜNLERİ KARALAMAK İÇİN KULLANDIKLARI EN ETKİN KARALAMA İSE GENE DİN ÜSTÜNDEN OLDU,NİHAYET AKP DÖNEMİNDE SN.BAŞBAKANIN DEDİĞİ GİBİ HER TÜRLÜ DESTEĞİ ALAN CEMAAT ÖZELLİKLE AKP NİN KENDİ İSTEDİKLERİ ÜYELERİ YARGIYA ATAMASI İÇİN ANAYASAYI BİLE DEĞİŞTİRMELERİ SONUCU,YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SONUCU İŞTE ORTAYA ÇIKAN MANZARA BU,ŞİMDİ AKP KENDİ ELİYLE YARATTIĞI BU YAPIYI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN UĞRAŞIYOR,SAVCILAR,HSYK SUÇLANIYOR,YARGITAYA ŞU KADAR CEMAAT ADAMI ATANDI BLOK OY KULLANIYORLAR DİYOR,PEKİ BUNUN SEBEBİ YAPTIKLARI VAHİM HATAYI FARKEDİP DÜZETMEK İÇİN Mİ,TABİİ HAYIR AMAÇ TAMAMEN KENDİ EMİRLERİNE ALMAK.

8
4
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title