Haberler

Ergenekon Davası 37 Gün Aranın Ardından Başladı

Güncelleme:

Ergenekon davasında Mahkeme Başkanı Özese, Şenkal Atasagun'un tanık sıfatıyla dinlenilmesinin talep edildiğini hatırlattı.

Ergenekon davasında avukatların söz aldığı sırada Mahkeme Başkanı Özese, daha önce eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un tanık sıfatıyla dinlenilmesinin talep edildiğini hatırlatıldı. Başkan Özese, Atasagun'un mahkemeye yazı gönderdiğini belirterek, "Atasagun tanık olarak dinlenilmesi için MİT'ten izin alınması gerektiğini belirtiyor yazısında" dedi.

FATİH HİLMİOĞLU'NUN AVUKATINDAN İSYAN

Hastanede tedavi gören davanın tutuklu sanığı Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun avukatı aynı zamanda kardeşi Hayati Hilmioğlu, müvekkilinin biran önce tahliye edilmesi gerektiğini belirterek, "Ölümcül noktaya gelmiş hastaları tutuklu yargılamaya neden ısrar ediyorsunuz anlamayorum." diye konuştu.

BALBAY: BİZ TAKAS SANDIĞI DEĞİLİZ

Avukatların 'tanık dinleme' taleplerinin alınmasının ardından söz alan İzmir CHP Milletvekili ve Gazeteci Mustafa Balbay, "Artık delillerin de tanıklığa ihtiyacı var. Onlar da bilirkişilerdir. Siz karar vermeden önce dinlemelisiniz. Burada artık uzun tutukluluk değil, uzun hukuksuzluk sorunu vardır. Buradaki insanlar ne olduğunu bilmediği bir pazarlığın takas sandığı gibi kendini görmektedir.Biz takas sandığı değiliz." dedi.

HABERAL: BAŞBAKAN'IN BİR SÖZÜ VAR

Balbay'ın ardından Prof. Dr. Mehmet Haberal söz aldı. Mahkeme heyetine teşekkür eden Haberal, "Bugünkü duruşmanın özelliği var. Toleranslı görüşleriniz için teşekkür ediyorum. Başbakan'ın bir sözü var; "İddia sahibi iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. Ben iddia makamından rica ediyorum. Durum ne ise, TBMM'nin çıkardığı yasalar ne ise ona göre karar verin." diye konuştu.

SAVCI: TANIK TALEPLERİ REDDEDİLSİN

Avukatların ve sanıkların ardından mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, tanık dinlenme taleplerine ilişkin savcının görüşünü sordu. Duruşma savcısı Murat Dalkuş, mevcut delil durumu ve daha önce verilen 11 Ocak 2013 tarihli ara karar gereğinde talebin reddedilmesini istedi. Duruşmaya ara verildi.

(BB) - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Hüseyin Özese Fatih Hilmioğlu Şenkal Atasagun Mustafa Balbay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title