Haberler

Erdoğan'ın kapıları kapattığı Akşener'e ittifak ortağı Destici bir kez daha seslendi: İYİ Parti'nin bizimle görüşmesi etik olur

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'na katılma olasılığı için, "Dökülen taşları toplamak gibi bir derdimiz yok." demesinin ardından BBP lideri Destici'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Destici, "Yarın 6'lı Masa, İYİ Parti'siz yoluna devam edeceğini açıklarsa; hem İYİ Parti'nin diğer partilerle görüşmesi etik olur hem de bizim gibi siyasi partilerin onlarla görüşmesi veya Cumhur İttifakı'na davet etmesi etik olur diye düşünüyorum." diye konuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'dan ayrılması siyasetin gündemine oturdu. Akşener'in bundan sonraki süreçte ne yapacağı merak edilirken, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den dikkat çeken bir açıklama daha geldi.

"DÖKÜLEN TAŞLARI TOPLAMAK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK"

İyi Parti'nin Cumhur İttifakı'na katılma olasılığı için, "Dökülen taşları toplamak gibi bir derdimiz yok." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aksine BBP lideri Destici çok farklı konuştu. Geçtiğimiz günlerde Akşener'e, "Cumhur İttifakı ile hareket ederse bundan memnuniyet duyarız." sözleriyle davet gönderen Destici, 6'lı Masa'nın İYİ Parti'siz yoluna devam edeceğini açıklaması durumunda İYİ Parti'nin diğer partilerle görüşebileceğini belirtti.

"BİZİM GİBİ SİYASİ PARTİLERİN CUMHUR İTTİFAKI'NA DAVET ETMESİ ETİK OLUR"

Destici, "Halen aynı düşüncedeyim. Bu konu üzerinde İYİ Parti'den herhangi birisiyle bir görüşmemiz olmadı. Zaten bu aşamada olması da uygun olmaz. Yarın 6'lı Masa, beşli masa açıklamasını yapar, artık İYİ Parti'siz yoluna devam edeceğini açıklar ve cumhurbaşkanı adaylığını da ilan ederse ondan sonra hem İYİ Parti'nin diğer partilerle görüşmesi etik olur hem de bizim gibi siyasi partilerin de onlarla görüşmesi veya Cumhur İttifakı'na davet etmesi etik olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU, HDP'NİN DE KAPISINI ÇALACAK"

Destici, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Sofra büyümek zorunda, bunu kimse durduramaz" sözlerine ilişkin ise şu değerlendirmeleri yaptı: "Peki kimi davet edecek, kimi oturtacak, ziyaretlerine baktığında bunu görüyoruz. Depremde açıkça devlet düşmanlığı yapmış, 'Bu devlete düşman olmak gerekir' diyen sözde milletvekili ama terörist olan insanları ya da partilerini davet ediyor. Yarın eğer masadan adaylığı resmi olarak açıklandığında göreceğiz ki; PKK'nın siyasi şubesi HDP'nin de kapısını çalacak ve onu da masaya davet edecek."

"6'LI MASA'DA YAŞANAN SÜREÇ ERSAN HOCAYI HEYECANLANDIRMIŞ"

Destici, hukukçu Ersan Şen'in cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin soruyu, "Ersan Şen hoca uzun zamandır cumhurbaşkanı aday adayı gibi çalışıyordu. 6'lı Masa'da yaşanan bu süreç biraz Ersan hocayı heyecanlandırmış gibi gözüküyor." diye yanıtladı.

"SEÇİM İLK TURDA CUMHUR İTTİFAKI LEHİNE BİTER"

Seçimin ilk turda bitip bitmeyeceğine yönelik soruya da Destici, "Seçim ilk turda Cumhur İttifakı lehine biter." yanıtını verdi. Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin Destici, "Bu süreci de siyasi istismar konusu yapan ya da acılarımızın üzerinde devlet düşmanlığı, yaygarası yapan, milleti devlete karşı kışkırtarak düşman yapmaya çalışan hainlere de, terör örgütlerinin uzantılarına da bir kere daha lanet olsun diyorum." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geçen hafta deprem bölgesine gittiğini anımsatan Destici, yapılan ziyaretlerin oldukça faydalı olduğunu söyledi.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Güncel

İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

Hakan Soyadi:

erdoğan kapıları kapatacak küçük ortağı davet edecek :) erdoğan arka kapıdan yalvarmıyorsa birşey demiyorum :)

10
3
yanıtYanıtla
Mehmet Ali:

Sayın Kılıçdaroğlu şayet HDP nin kapısını çalar ve aynı masaya davet ederse, en iyi kararı vermiş olur. Bu halkın kardeşliğe ve birlikteliğe ihtiyacıvar. Sayın kesici, sen git önce sayin Yazıcıoğlunun katillerini bul ! Bu kadar yıldır koltuktasın ne yaptın?

7
6
yanıtYanıtla
E Demir:

Kadının tek derdi Tayyip Erdoğanı devirmek. Hala anlamamış bide bize gel diyor.

5
5
yanıtYanıtla
Ramiz:

Muharrem INCE, Fatih ERBAKAN,,, Meral hanıma tam destek verın sorumluluk alın . Ya bu tarıhı sorumlulugu alın yada Partiyiz diye ortalarda gorunmeyın kapatın partınızı gidin

4
1
yanıtYanıtla
Hasan Hüseyin Şahin :

Yav benim anlamadığım bazı insanlarda kendini nimetden sayıyor kimin ağzıyla akşeneri ittifak ortaklığına çağırıyor abisinin emri mi amcasının emrimi ola yazık ayaklarda baş oldum zannediyor sen önce kendini garantiye almaya çalış bence gördüğünde göreceğinde bu

4
0
yanıtYanıtla
gunay yanug:

sıfır oyla merala yalvarmayın

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title