Haberler

Erdoğan, Bosna Hersek'te Aliye İzzetbegoviç'in Mezarını Ziyaret Etti (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bosna-Hersek temaslarının ikinci gününde Saraybosna Üniversite'sinden fahri doktora ünvanı aldı.

Erdoğan, BOSNA HERSEK'TE ALİYE İZZETBEGOVİÇ'İN MEZARINI ZİYARET ETTİ (2)

BOSNALILARA 5 ÇOCUK TAVSİYE ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bosna-Hersek temaslarının ikinci gününde Saraybosna Üniversite'sinden fahri doktora ünvanı aldı.

Hukuk Fakültesinde bir konuşma yapan Başbakan Saraybosna'da farklılıkların bir arada ahenk içerisinde bulunmasının altını çizerek, siyasi ve toplumsal meselelere değindi. Erdoğan köklü bir tarihe sahip Saraybosna Üniversitesi'nin mezunları arasında Boşnak, Hırvat ve Sırplardan önemli kişilikler bulunduğunu belirterek, bunun şehrin kozmopolit yapısını yansıttığını ifade etti. Bosna-Hersek'in geleceği adında genç nüfusun büyük önemi olduğunu vurgulayan Erdoğan, Avrupa'nın yaşadığı ekonomik krizin arkasında yaşlı nüfusun olduğunu hatırlatarak "Ben Türkiye'de en az 3 çocuk diyorum. Artık Bosna'da en az 5 çocuk olması lazım. Ailelerin de bunu başarmak lazım." şeklinde konuştu.

NATO BOSNA'YA NAKSIZLIK YAPMIŞTIR

Bosna-Hersek'in AB ve ATO üyelik süreçlerine de değinen Başbakan "NATO Bosna'ya haksızlık yapmıştır. Bosna-Hersek'in daveti hızlandırılmalıdır. Bunun takipçisiyiz." dedi. Erdoğan ülkedeki tüm grupların NATO üyeliğini desteklemediğini hatırlatarak, güvenlik ne ekonomik kalkınma arasındaki ilişkiye değinerek NATO'ya destek vermeyen grupların daha geniş vizyonla üyeliği ele almalarını istedi. Bosna-Hersek'te bulunan bazı Sırplar NATO üyeliğine şiddetle karşı çıkıyor.

BOSNA, TÜRKİYE'DEN ÖNCE AB'YE GİRECEKTİR

Bosna-Hersek temaslarına ülkenin efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret ederek başlayan Erdoğan, daha sonra Parlamento binasında Bosna-Hersek Başbakanı Vyekoslav Bevanda ile görüştü. Görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında konuşan Erdoğan Bosna-Hersek AB ilişkilerine değinerek, "Bir Avrupa ülkesi olan Bosna Hersek'in hala AB'ye davet edilmemesi üzücüdür. Ama size şu müjdeyi verebilirim. İnanıyorum ki Bosna Hersek, Türkiye'den önce AB'ye girer. Çünkü biz 50 yıldır kapıdayız. Fakat Bosna Hersek çok daha çabuk AB'ye girecektir" dedi.

Erdoğan Bosna-Hersek'li meslektaşıyla görüşmesinde ticaret hacminin arttırmak için atılması gereken adımları da ele aldığını belirterek 2011 yılında gerçekleşen 357 milyon dolarlık ticaret hacminin çok düşük olduğunu dile getirdi.

Erdoğan'a Bosna-Hersek temaslarında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik eşlik ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Aliya İzzetbegoviç Türkiye Politika Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title