Haberler

Engellilere "Temsili Askerlik Uygulaması"

Güncelleme:

Tokat'ta temsili askerlik yapacak 31 engelliler konvoy halinde birliklerine teslim edildi.

Tokat'ta temsili askerlik yapacak 31 engelliler konvoy halinde birliklerine teslim edildi.Cumhuriyet Meydanına gelen engelliler ve aileleri araçlarına Türk bayrağı astıktan sonra korna çalarak Tokat Jandarma Komutanlığı'na hareket etti. Birliğin önüne gelen asker adaylarını rütbeli askerler karşıladı.İçeri alınan asker adayları giriş kaydı yaptıktan sonra kıyafetleri giydirildi.

Beyazay Derneği Tokat Şubesi Başkanı Suna Arslan Köten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ta tüm kurumlarla birlikte organize ederek konvoy düzenlediklerini belirterek, "Bizde biliyorsunuz Türklerin genel adeditir askere giderken düğün yapılır, kına yakılır, konvoy yapılır, konvoyla teslim edilir. Bizde çocuklarımıza yapalım dedik" diye konuştu.

Antalya'da temsili askerlik uygulamasına katılacak engelliler için uğurlama töreni düzenlendi.Antalya Büyükşehir Belediyesi ve 3.Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan törende Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim alan 10 engelli asker adayı temsili olarak askere uğurlandı.Engelli öğrencilerin ellerine kına yakılmasıyla başlayan tören, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mesut Kocagöz'ün engelli askerlere harçlık verilmesiyle devam etti. Etkinlikler, engelli öğrencilerin davul zurna eşliğinde halay çekmesiyle son buldu. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kocagöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de vatan sevgisinin çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'de her erkeğin askerlik yapmak istediğini belirten Kocagöz, şunları kaydetti, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu uygulamasına biz de vesile olduk. Bu arkadaşlarımızı yetiştiren ailelerini kutluyorum. Onların fedakarlıkları paha biçilemeyecek bir şey. Özellikler anneleri tebrik ediyor, mutluluklarını paylaşıyorum." Törene, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Sanem Öztürk ve engelli öğrencilerin aileleri katıldı.Etkinlikler kapsamında bugün Antalya Topçu Kışlası'nda temsili askerlik uygulaması düzenlenecek.

Kayseri'de, temsili askerlik uygulaması kapsamında 1 günlük askerlik yapan down sendromlu genç, arkadaşlarının düzenlediği kına gecesi eğlencesiyle hayalini gerçeğe yakın şekilde gerçekleştirdi.Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen temsili askerlik uygulamasıyla hayalini gerçekleştirme fırsatı bulan down sendromlu Soner Kaya (27), askeri birliğine gitmeden önce iş yerinde düzenlenen eğlence programında arkadaşları, ailesi ve yakınlarıyla bir araya geldi. Kendisi gibi down sendromluların çalıştığı kafede görev yapan Kaya için geleneksel askere uğurlama kına gecesi düzenlendi. Anadolu'da sürdürülen askere uğurlama geleneklerinin yaşatıldığı eğlence programında Kaya'ya AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer tarafından kına yakıldı. Geleneklere göre ağzına emzik alan Kaya, hareketli müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi. Soner Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerlik hayalini gerçekleştireceği için çok mutlu olduğunu söyledi.Asker olmanın bugüne kısmet olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti, "Duygularım oldukça fazla. Yıllardır bu anı bekliyordum. Kendime ve herkese 'hep asker olacağım' derdim. Allahıma şükürler olsun bugüne kavuştum. Zeynep ablam başvurmuştu asker olmam için. Başvurum kabul edildi ve asker olacağım inşallah. Askerde mutlu olmak istiyorum. Vatana millete hayırlı bir evlat olmak istiyorum. Vatanı koruyacağım. Bu bayrağı hiçbir zaman indirmeyeceğim." Oğluna kına yakılırken gözyaşlarına hakim olamayan anne Ayşe Kaya ise oğlunun askerlik görevini yapacak olmasının mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.Kendini çok iyi hissettiğini belirten Kaya, "Oğlum hayaline kavuştuğu için çok mutluyum. Çok üzülüyordu askerliğini yapamadığından dolayı. Ama askerliğini yapacak artık. Bundan dolayı kendisi de çok mutlu. Askere güle güle gidip sağ salim gelsin. Allah onun bu askerliği yapmasından vesile olanlara razı olsun" diye konuştu.

Down sendromlu asker Soner Kaya, daha sonra 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen temsili askerlik uygulamasına katıldı. Asker kıyafeti giyip sembolik olarak askerlik eğitimi yapan Kaya, yemin törenine de katıldı. Ailesiyle hatıra fotoğrafı çektiren Kaya, ardından askerlerle yemek yedi.

Kaynak: AA / Güncel

Suna Arslan Soner Kaya Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title