Haberler

Engelliler Sanat Evi'nde 60 Kişi Organlarını Bağışladı

Antalya Engelliler Sanat Evi yönetici ve üyelerinden oluşan 60 kişi, tüm organlarını bağışladı.

Antalya Engelliler Sanat Evi yönetici ve üyelerinden oluşan 60 kişi, tüm organlarını bağışladı.

Toplu organ bağışı, Antalya Engelliler Sanat Evi'nde gerçekleştirildi. Özel bir grup olduklarını belirten Antalya Engelliler Sanat Evi Yöneticisi Hülya Bostanoğlu, "Hepimiz bir gün organ kaybına uğrayabiliriz. Bu ihtiyaçların karşılanması gerektiği bilinciyle organlarımızı bağışlayıp, bizim de çorbada tuzumuzun olmasını istedik" diye konuştu.

Dışarıdan bakıldığında engelli, ancak sağlıklı olduklarını belirten Hülya Bostanoğlu, "Aslında bizler organlarımızı bağışlayarak bir mesaj vermek istedik. 'Engelliler organlarını bağışlıyorsa sağlıklı insanlar neden bağış yapmasın' diye düşünmelerini istedik. Bugün 20 engelli arkadaşımız, 20 gönüllümüz ve 20 engelli ailesi organlarını bağışlayıp örnek davranış sergiledi. Çok mutluyuz. Bağış halkasının daha da büyümesi en büyük dileğimiz. Herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

TOPLU ORGAN BAĞIŞI

Kamuoyunda organ bağışına dikkat çekmek için çalışma yürüten Akdeniz Böbrek Hastaları ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Başkanı Mehmet Şahan ise "Antalya Engelliler Sanat Evi yöneticileri organ bağışı yapmak istediklerini bize bildirdiğinde çok mutlu olduk. Bu günü bağış günü olarak belirleyip toplu bağışı gerçekleştirdik" diye konuştu.

KOORDİNATÖR, ORGAN BAĞIŞINI ANLATTI

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Ayşe Özkan Kumru, Antalya Engelliler Evi'ne gelip organ bağışı ve bağış yapmanın önemini anlattıktan sonra bağış yapanlarla tek tek ilgilenip formlarını doldurdu. Koordinatör Özkan, "Bu tür bağış kampanyalarında bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip organ bağışı konusunda onları bilinçlendiriyoruz. Bilgilenen insanlar gönüllü bağışçı olmanın yanı sıra, bağış gönüllüsü olarak çevrelerindekilerin bilinçlenmesinde etkili oluyor. Herkesi organ bağış gönüllüsü olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

UĞUR ACAR VE TURAN ÇOLAK, ORGAN BAĞIŞINA ÇAĞIRDI

Türkiye'nin 1'inci ve 4'üncü yüz nakillisi Uğur Acar ile Turan Çolak da Engelliler Sanat Evi'ndeki bağış etkinliğinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Kendilerinin de organlarını bağışladıklarını söyleyen Acar ve Çolak, "Organlarını bağışlayan engelli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Herkesi organ bağışına çağırıyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turan Çolak Uğur Acar Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title