Haberler

Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı İçli Açıklaması

"İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME, açıkça yasaya aykırı bir karar vermiş, yasanın tanıdığı hakkı, sınırlandırmaya kalkışmıştır.

Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli, İstanbul'da engellilerin ücretsiz ve sınırsız seyahat hakkının sınırlandırıldığını iddia ederek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME, açıkça yasaya aykırı bir karar vermiş, yasanın tanıdığı hakkı, sınırlandırmaya kalkışmıştır. Bugünden önü alınamazsa söz konusu uygulama, bütün illere yayılacak ve kepçeyle verilen haklar, kaşıkla geri alınmış olacaktır" dedi.

Türkiye Körler Federasyonunda yaptığı açıklamada, İçli, engellilere yasayla tanınan ücretsiz ve sınırsız seyahat hakkının, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla sınırlandırılmak istendiğini savundu.

İçli, UKOME'nin engellilerin ücretsiz ve sınırsız seyahat bu hakkını kısıtlayamayacağını ve kaldıramayacağını kaydederek, "UKOME açıkça yasaya aykırı bir karar vermiş, yasanın tanıdığı hakkı, sınırlandırmaya kalkışmıştır. Bugünden önü alınamazsa söz konusu uygulama, bütün illere yayılacak ve kepçeyle verilen haklar, kaşıkla geri alınmış olacaktır" ifadesini kullandı.

Bu "haksız" uygulamaya izin vermeyeceklerini vurgulayan İçli, kararın iptali için yargıya başvuracaklarını bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ulaşım Koordinasyon Merkezi Turhan İçli İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title