Haberler

Enez Türküsü'nün Telif Hakkı Enez Belediyesi'nde

Güncelleme:

Enez Belediyesi tarafından İstanbul'da yaşayan Keşanlı Bestekar ve Güftekar Ahmet Gürsel'e özel bir çalışma yaptırılarak hazırlatılan Enez Türküsü'nün telif hakkı 29 Kasım 2013 Cuma günü Enez Belediyesi'ne devredildi.

Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır'ı makamında ziyaret eden Gürsel, kendisinin hazırladığı Enez Türküsü'nün telif hakkını Enez Belediyesi'ne devreden sözleşmeyi imzaladı.

Aynı sözleşmeye imza atan Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır'da Enezle ilgili hazırlattıkları bu türkünün Enez'i çok iyi bir şekilde anlatan bu türküyü tüm vatandaşlarımıza armağan etmek için bu sözleşmeyi imzaladıklarını belirterek "İlçemizin,tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini anlatıp bizden sonraki nesillere de kültürel özelliklerimizin ürünü olan bu eseri Ahmet hocamızdan hazırlaması için rica ettik.Bundan sonra bütün etkinliklerimiz de Enez'i anlatan bir eser ortaya çıktı.Ben bu güzel çalışması nedeniyle Ahmet Gürsel'e teşekkür ediyorum" dedi.

Gürsel'de Enez için bu hazırladığı türkü için çok heyecanlı olduğunu belirterek "Bu sayın başkanımızın bir projesi oldu. Sayın başkanın bu düşüncesi bize de bu eser için tetikleyici bir unsur oldu.Bazı şeyler vesilelerle oluyor. Ben de bu bölgenin çocuğuyum aynı zamanda. Bundan da gurur duyuyorum. Hemşehrilerime ve Enez'e böyle bir eser yapmaktan dolayı çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Çayır İstanbul Enez Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title