Haberler

Enerji Bakanı Bayraktar facia öncesi işçilerin madende çatlak tespit ettiği iddialarını doğruladı

Güncelleme:

Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Olay günü işçilerin bir çatlak tespit ettiği bunun üzerine tahliye olduğu iddiası doğru mu?" sorusuna "Bu yönde bize de iletilen bir bilgi var bunun üzerine işçilerin tahliye edildiği doğru. 9 arkadaşımızın kontrol amaçlı döndüğü ve bu hadiseye yakalandığı doğru" yanıtını verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan maden kazası ve olaya ilişkin yürütülen soruşturma hakkında konuştu. Bir gazetecinin sosyal medyada yer alan haberleri gündeme getirerek yönelttiği "Olay günü işçilerin bir çatlak tespit ettiği bunun üzerine tahliye olduğu iddiası doğru mu?" sorusuna "Bu yönde bize de iletilen bir bilgi var bunun üzerine işçilerin tahliye edildiği doğru. 9 arkadaşımızın kontrol amaçlı döndüğü ve bu hadiseye yakalandığı doğru" cevabını verdi.

"TOPRAK YIĞININI KALDIRMAYLA ALAKALI PLANMA AŞAMASINA GEÇTİK"

9 işçinin arama çalışmalarının devam ettiği Erzincan'daki maden kazasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Burada bahsettiğimiz heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşamasına geçmiş bulunuyoruz" dedi.

"İLAVE SORUŞTURMALAR OLACAK"

Bayraktar "Şu anda yabancı uyruklu da dahil olmak üzere 8 yönetici, personel adliyeye sevk edildi. İdari soruşturma kapsamında ifade verecekler. Önümüzdeki saatlerde ve günlerde ilave soruşturmalar olacak" bilgisini verdi.

"ÇATLAK OLDUĞU BİLGİSİ İLETİLMİŞ"

"Olay günü işçilerin bir çatlak tespit ettiği bunun üzerine tahliye olduğu doğru mu?" sorusu üzerine Bayraktar "Bu yönde bize de iletilen bir bilgi var bunun üzerine işçilerin tahliye edildiği doğru. 9 arkadaşımızın kontrol amaçlı döndüğü ve bu hadisiye yakalandığı doğru" dedi.

MADENCİLERDEN İLK İZ ŞÜPHESİ

Öte yandan İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları 4. gününde devam ediyor. Çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 722 personel katılıyor. Ayrıca 796 araç, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 dron, 1 georadar, 3 KBRN aracı, metale duyarlı 5 yer altı radarı ve iş makineleriyle arama kurtarma faaliyetleri 24 saat esasına göre yürütülüyor.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü uzmanları yerin yaklaşık 30 metre altını görüntüleyebilen metale duyarlı dronlar kullanarak, işçilerin içerisinde bulunduğu düşünülen konteyner ve araçların yerini tespit etmeye çalışıyor. Bu arada teknolojik cihazlarla yapılan aramalarda bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Ekiplerin bu bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi. AFAD ekiplerinin belirlenen bazı alanlarda çubuklarla arama yaptığı bölgede, yüzeysel sondalama çalışması da gerçekleştiriliyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Erzincan Maden Güncel Haberler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Bakmadan Geçme

Survivor Aleyna kimdir? Aleyna Kalaycıoğlu kaç yaşında, nereli? Survivor Özgür kimdir? Survivor All Star Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA 17 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 17 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

500

Yorumlar (9)

Mehmet Vatandaş:

Takdiri ilahi, mukadderat, işin fıtratında var. gerekenler yapılacaktır elhamdülillah, inşallah

56
59
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Anladım ironi yapıyorsun Mehmet vatandaş

yanıt12
yanıt2
GÖKHAN UZUNALİ :

Bu yorum firmayı kurtarmaya yöneliktir. Yarın denilecek ki efendim biz zaten çatlağı tespit edip üretimi kapatmıştık fakat bu 9 arkadaş işgüzarlık yapıp tekrar sahaya inmişlerdir. Unutmayın bu yorumu gün geldiği zaman hatırlayacaksınız.

57
7
yanıtYanıtla
esrefpasali:

isciler tespit edebiliyor, isyeri gormuyormu? gormek istemiyormu? kurallara guvenlige uymadan uretim arttirmayi kim onaylamis? guya kazalarin onlenmesini istiyorsak caydirici, ornek alinacak ceza bekliyoruz, diger maden kazalarinda goruldugu gibi olmasin...

51
5
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

görüntüler ortada iken doğrulamayıp ne yapacaktı:)

31
6
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Su Baskınlarını, Maden Göçüklerini , Depremleri, Orman Yangınlarını, zehirli maddelerle maden aramalarının yarattığı sonuçları Allah'a , kadere vb bağlarsak daha çok ağlarız, sızlarız. İş kafada bitiyor , kafada...

29
4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bu gün tele1 deki 18 dakikada merdan yanardag bu kanadali altin sirketinin Türkiye sorumlusunun bir kac yil önce kanada tv kanalinda Türkiyedeki madenleri hakkinda verdigi reportaji yayinladi you tubeden falan izleyin adamin söylediklerini ülkemizin ne durumda oldugunu birde onun agzindan dinleyin derim.

6
0
yanıtYanıtla
Yunus Emre Kutoğlu:

Kesin öyledir kesin. Zaten bu habere okuyanların %40 ı inansa onlara yeter

0
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

al bir yalan daha o 9 kisinin bir kismi ilkokul mezunu isciymis ve biride harfiyat tasiyan kamyon söförü uzman degiller güvenlikten sorumlu mühendis degiller neyin kontrolünü yapacaktilar acaba zaten tehlike günden önce görülmüs.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title