Haberler

En Renkli Festival

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlen Ve Hafta Başından Bu Yana Devam Eden "Kadın Festivali", Renkli Görüntülere Sahne Oluyor.

İzmir büyükşehir belediyesi tarafından düzenlen ve hafta başından bu yana devam eden "kadın festivali", renkli görüntülere sahne oluyor.

Festivale katılan kadınlar bir yandan el emeği göz nuru ürünlerini açtıkları standlarda sergilerken, diğer yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından oluşturulan "heykel" alanında çamurdan heykeller yaparak yaratıcılıklarını ortaya koyma fırsatı buldu.

Festival süresince tüm etkinlikleri izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da, stand alanında yer alan kadınlarla tek tek sohbet ederek bir yandan Kadınlar Günü'nü kutladı diğer yandan da istek ve önerilerini not aldı.

Kadınlarla birlikte, kadınlar için

Festival kapsamında düzenlenen "Kadın ve siyaset" konulu panel, kadınlardan büyük ilgi gördü. Güler Tunçoku'nun yöneticiliğini yaptığı panele, İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Kızbes Aydın ve Villakent Mahalle Muhtarı, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Sevgi Zengin konuşmacı olarak katıldı.

Politikada kadın ve erkeğin eşit temsil edilebilmesi için kadın kotasının uygulanması çağrısında bulunulan panelin ardından sahne alan TRT sanatçısı Saime Cantürk, birbirinden güzel türküleriyle salonu dolduran kadınları coşturdu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title