Haberler

EMO'dan Elektrik Kesintisinin Nedenine Dair Şok Tahmin

Güncelleme:

Elektrik Mühendisleri Odası, elektrik kesintilerinin bazı özel santrallerin 'fiyat düşüklüğü' nedeniyle elektrik satmak istememesinden kaynaklanabileceği tahmininde bulundu.

Elektrik Mühendisleri Odası, Türkiye genelinde birçok ilde meydana gelen elektrik kesintilerinin bazı özel santrallerin 'fiyat düşüklüğü' nedeniyle elektrik satmak istememesinden kaynaklanabileceği tahmininde bulundu. Bu arada kesintinin bir gün sürebileceği iddia ediliyor.

"BUNUN İKİ NEDENİ OLABİLİR..."

EMO Genel Merkez Müdürü Emre Metin, kesintilerin iki nedeni olabileceğini söyledi. Metin, "Frekans kopması nedeniyle gerçekleşmiş olabilir ki; dün ya da 1 gün önce Avrupa Şebekesinden anlık olarak koptuk. TEİAŞ buna gerekçe olarak Adana'da bir santralin devreye girmemesini gösterdi" dedi.

"SİSTEM HATA VERİYOR"

Metin, elektrik fiyatlarının anlık olarak belirlenmesi nedeniyle elektrik üreten bazı özel santrallerin 'düşük fiyat' saatlerinde elektrik satmak istemediklerine dikkat çekti. 2007 yılında Ege Bölgesinde 19 ilin karanlıkta kaldığını anımsatan Metin, "1 gün boyunca karanlıkta kalmışlardı çünkü özel santral devreden çıkmıştı. EPİAŞ fiyatları anlık belirleyince bazı santraller, 'arıza bildirimi' yaparak devreden çıkıyor. Çünkü zararına çalışmak istemiyor. Onların devreden çıkması diğerlerini de etkiliyor ve bir zincir halinde sistem hata veriyor" dedi.

"1 GÜN SÜREBİLİR"

Metin, bir santralin yeniden devreye girebilmesinin saatler hatta bir gün sürebildiğine dikkat çekerek, "Arızanın nededini TEİAŞ açıklayacak. Ancak devreden çıkan santrallerin yeniden sistemi girmesi saatler hatta bir gün sürebilir" dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Emre Metin Türkiye Yaşam Ekonomi Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

500

Yorumlar (131)

wanted66:

Şimdi elektriği kim kesti diye CHP ye MHP ye sorsak Tayyip yaptı derler.

75
73
yanıtYanıtla
zaferMobil-ANDROID:

ulan mallar daha 10 sene öncesinde haftada 1 veya 2 gün elektrik hiç olmazdı şimdi gözünüz hizmet gördü de konuşur oldunuz....

51
82
yanıtYanıtla
zaferMobil-ANDROID:

ulan mallar daha 10 sene öncesinde haftada 1 veya 2 gün elektrik hiç olmazdı şimdi gözünüz hizmet gördü de konuşur oldunuz....

33
74
yanıtYanıtla
Furkan KaplanmobilWeb@haberler.com:

Sattilar be Turkiye Cunhuriyetini Sattilar

59
25
yanıtYanıtla
Demokrat:

Yaşasın, en nihayet Osmanlıya ulaşdık, elektrik yok eğitim yok, demokrasi yok, ülke iflasda, ordu düşmandan kaçıyor, hepsi başörtülerini takmış, iktidarda hırsızlık ve akraba kayırıcılığı padişah var, saray var. Eksiğimiz yok salAK koyunlar, demi?

37
41
yanıtYanıtla
MHPLİ FATİH ARSLAN:

Akp oy verecekler bir kez daha iyi düşünsün Sarayda keyf-i sefa içinde yaşayan kulu köpeği olduğunuz kişiye oy verenler bu kadar alçalmayın şerefli olun herşey makarna kömür torpil rant değil

23
23
yanıtYanıtla
TEKİRDAĞLİ:

yaa sizin neyin kafasındasınız elektirikler geldi

14
30
yanıtYanıtla
DAĞBAŞI:

Hade len açıklamaya bak!Santrali kapatmak daha çook zarar. Sanki alıp da satıyor. Milleti kandırmayın!Teknik bir arıza olabilir. Ama bu olay Elektrik hatlarının durumunu gösteriyor. Alternatif elektrik yapısı güçlendirilmeli.

29
10
yanıtYanıtla
büşra AKTAŞÇI:

BİRR SAAT IŞIKSIZ KALDINIZ DÜNYANIZ KARARDI ŞURAYA BAKK YAA HERŞEY ŞİKAYET HEP İSYAN HEP İSYAN AHİR ZAMANDA NE OLCAK HALİMİZ ÇOK ŞÜKÜR MUM IŞIGINA HASRET İNSANLAR VAR HAYATTA İYİKİ GİTTİ ELEKTRİK ALLAH ALLAHH YAAAAAA YA SABIR

14
23
yanıtYanıtla
halil kayamobilWeb@haberler.com:

Lan mallar ne mumu manyaklar makinalar çalışmıyor mum yapamıyoruz

22
10
yanıtYanıtla
Tüm 131 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title