Haberler

Elmacı Dede, depremzedelere elma dağıttı

Güncelleme:

Denizli'de yaşayan 72 yaşındaki Muhammet Yılmaz, Kahramanmaraş'taki konteyner kentte eğitim gören afetzede öğrencilere 1 ton elma dağıttı. Elmacı Dede, Türk bayraklarıyla süslediği minibüsüyle Kahramanmaraş'a gelerek öğrencilere elma ve armutları dağıttı.

Denizli'de yaşayan 72 yaşındaki Muhammet Yılmaz, bahçesinden topladığı yaklaşık 1 ton elmayı "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'taki konteyner kentte eğitim gören afetzede öğrencilere dağıttı.

Yetiştirdiği elmaları sınır ötesinde görev alan güvenlik güçlerine götürmesiyle tanınan ve "Elmacı Dede" olarak hafızalarda yer edinen Yılmaz, bu yıl bahçesinde yetiştirdiği 1 ton elma ve armudu, Türk bayraklarıyla süslediği ve üzerine "Hedef Kızıl Elma", "Barış Pınarı Harekatı", "Hakkari Kıran", "Pençe-Kaplan" ve "Can Azerbaycan" gibi sloganların yazılı olduğu minibüsü ile Kahramanmaraş'a getirdi.

Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde rotasını Necip Fazıl Konteyner Kent'e çeviren Yılmaz'ın caddede seyreden aracını gören bazı vatandaşlar korna çalarak sevgi gösterisinde bulundu.

Konteyner kent girişinde öğrenciler tarafından hoş geldin "Elmacı Dede" diye karşılanan Yılmaz, besmele çekerek açtığı bagajındaki elma ve armutları öğrencilere dağıttı.

Yılmaz, AA muhabirine, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye iki kere geldiğini ve elma dağıttığını, çocukları sevindirmek için tekrar gelmeye karar verdiğini söyledi.

Yaklaşık 1000 kilometre yol katederek bölgeye geldiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tek amacım var, çocukları sevindirip onların mutluluklarını paylaşabilmek. Benim elmamın özelliği, besmeleyle toplanıyor, besmeleyle ikram ediliyor. Elmalarımı bahçeden kendi ellerimle topluyorum, kendi ellerimle kasalara diziyorum ve tek başıma 1000 kilometrelik yolu katederek buraya geldim. Sadece burası değil, operasyon bölgelerindeki JÖH, PÖH ve diğer güvenlik güçlerimize de ikram ediyorum. Yurt dışında yapılan operasyonların hepsine gittim. Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Pençe Kaplan ve Zeytin Dalı, Yıldırım Şimşek harekatları bölgelerine hatta Dağlık Karabağ da dahil hepsine gittim."

Yılmaz, yaklaşık 9 yıldır özellikle operasyon bölgelerine elma dağıttığını hatırlatarak, deprem mağduru çocukları da yalnız bırakmama adına bu seferki ürünlerini Kahramanmaraş'a getirmeye karar verdiğini ifade etti.

Yılmaz, Kahramanmaraş'tan sonra Denizli'ye döneceğini ve toplayacağı elmaları Mersin üzerinden Mısır'a, oradan da Gazze'deki savaş mağdurlarına ulaştırmayı planladığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Yılmaz Kahramanmaraş Denizli Operasyon Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title