Haberler

El Yıkamanın Faydaları

Güncelleme:

Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, "Hastane enfeksiyonlarından korunmada anahtar kelime el yıkamadır." dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü)Tıp Fakültesi Çocuk Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, "Hastane enfeksiyonlarından korunmada anahtar kelime el yıkamadır" dedi.

El yıkamanın önemine temas eden Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, "Hastaneler en güçlü mikroorganizmaların bulunduğu yerlerdir. Zaten bu nedenle hastaneden kapılan mikroplarla meydana gelen hastane enfeksiyonları öldürücü olabilmekte, en iyi ihtimalle bu enfeksiyonlara maruz kalan insanlarda sakatlıklar oluşmaktadır. Hastane enfeksiyonlarından korunmada anahtar kelime el yıkamadır. Çoğu kişinin bilinçsiz olduğu bu konuda çalışmalar yapan, hastane enfeksiyonlarını dert edinen bir dernek var ülkemizde. Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği. Hastane enfeksiyonlarına karşı bilinçlenmek amacıyla kurulmuş olan bu derneğin ambleminde, doğal olarak enfeksiyonlara karşı bizleri koruyacak bir görsel olarak el yıkama resmi kullanılmış" diye konuştu.

Bu konuda eğitimin önemine değinen Yakıncı şunları söyledi: "Eğitimde en önemli hedef grubun okul öncesi dönem olduğu artık çok iyi bilinen bir gerçek. Bir örnek üzerinden bu durum daha da net anlaşılacaktır. Diş fırçalamayan erişkinlere yapılan eğitim sonrası başarı oranı yüzde 20 olarak tespit edilmişken aynı eğitim okul öncesi çağdaki çocuklara yapıldığında başarı oranları yüzde 80-90'a kadar yükselmiş. Bu sonuçlar da eğitimin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğini gösteren en açık örneklerden biri. Eğitimde bir şeylerin yanlış yapıldığı ortada ancak sanıyorum bu konuda insanları doğru yönlendirebilecek, etkisi altına alabilecek yayınlar da yeterli sayıda değil. Güzel olan yayınlara insanlar bir şekilde ulaşıp faydalanmaya çalışıyorlar. İşte bu noktada size güzel bir örnek vereceğim. Dünyada en çok ziyaret edilen ilk on site arasında yer alan Youtube'da arama motoruna 'el yıkama' yazdığınızda ilk sırada karşınıza çıkan ve en çok izlenen video hangisi biliyor musunuz? Bilmeyenler için hemen söyleyeyim, Pediyatri Okulunun hazırladığı bir el yıkama videosu. Yani güzel hazırlanırsa insanları doğru şekilde yönlendirirse mutlaka çalışmalar amacına ulaşıyor". - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Yakıncı Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title