Haberler

Ekrem İmamoğlu: MOBESE olayı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün kellesini aldı

Güncelleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un karla boğuştuğu dakikalarda balık restoranında görüntülenmesiyle başlayan tartışmada MOBESE görüntülerinin devlet eliyle servis edildiği iddiasında bulunmuş ve savcılığa başvurmuştu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün istifasını da bu olaya bağlayan İmamoğlu, "İnşallah bundan sonra da bu tarz olaylar yaşamayız. Bu olay, Adalet Bakanı'nın kellesini aldı. Birazcık düzgün kim varsa onları herhalde bu iş gibi götürecek görünüyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu karla mücadele çalışmaları devam ederken İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi ile bir balık restoranında görüntülenmiş ve ortaya çıkan fotoğraf büyük tartışma yaratmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından İmamoğlu'nun avukatları devlet eliyle servis edildiğini iddia ettikleri MOBESE görüntüleri için savcılığa başvurmuştu.

"BİRAZCIK DÜZGÜN KİM VARSA BU İŞ HEPSİNİ GÖTÜRECEK"

Türkiye'de günlerce konuşulan olayla ilgili Sözcü'den Saygı Öztürk'e yeni bir açıklamada bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün istifa etmesini de bu olaya bağladı. MOBESE kayıtlarının ortaya çıkmasına tepkili olan İmamoğlu, "İnşallah bundan sonra da bu tarz olaylar yaşamayız. Bu olay, Adalet Bakanı'nın kellesini aldı. Birazcık düzgün kim varsa onları herhalde bu iş gibi götürecek görünüyor.

"BU ÇOK ACI BİR DURUM"

Yaptığı bir açıklama mı etkili oldu bilemiyorum. Abdulhamit Gül, 'FETÖ'varibir anlayış ve uygulamaların hiçbir zaman gerçekleşmemesi için hukukun gerekli tedbirleri alması en esaslı görevidir' demiş. Sanırım, Adalet Bakanlığı'nın resmi hesabından yayınlamış bunu. Bu cümle mi ağrına gitti birilerinin ben anlamadım. Bu çok acı bir durum yani" dedi.

"BU SÜRECİ NORMALLEŞTİRDİĞİMİZ ZAMAN ALLAH HEPİMİZİ KORUSUN"

MOBESE kayıtlarının ortaya çıkarılmasının çok mühim bir mesele olduğunun altını çizen İmamoğlu, "Bir hayati meseledir ve örnek teşkil eder. Böyle normalleştirdiğimiz zaman bu süreci Allah hepimizi korusun yani. Devletimize, milletimize, hukuka zarar verir. Bana dediler ki, 'Kime güveniyorsunuz?' Ben devletime güveniyorum, hukuka güveniyorum, milletimize güveniyorum. Bir de yaradana sığınırım yani bunun dışında insanın güvencesi olmaz ki. Allah korusun herkesi" ifadesini kullandı.

"GÖRÜNÜYOR Kİ SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİASI DOĞRU"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'li belediye başkanlarının dinlendiği iddiasıyla ilgili de konuşan İmamoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu bu konuyu gündeme getirdiğinde ne yazık ki o dönemde 'Bu bir iddia mıdır?' diye yorumlandı. Hatta genel başkanımız hakkında bir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Soruşturma da başlatıldı ama görünüyor ki öyle yani bir gerçek. O kadar gözleri dönmüş ki tabiri caizse magazin meselesinin içerisine dahil olacak şekilde, polisin bütün imkanlarını kullanacak kadar da gözleri dönmüş. Yani bu kadar enteresan bir durumdayız" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Abdülhamit Gül Ekrem İmamoğlu Haberler

500

Yorumlar (20)

Vatandaş :

Yahu sen kimsin koca bakanı koltuğundan edeceksin? Bu nasıl bir narsistlik, kendini dev aynasında mı görüyorsun?

136
88
yanıtYanıtla
ERKAN :

iyi o halde kim etti niye etti sen açıkla

yanıt21
yanıt34
Murat Aydın:

ERKAN şimdi İmamoğlu çıksa dese İstanbula hiç kar yağmadı siz gözünüzle görseniz bile imamoğlu dedi diye ona inanırsınız. bakanı bu koltuğundan etmiş bak bak bak. bi araştır bakalım bu mobese kameralarına sadece devletmi erişiyor halkta erişiyor halk halk. gidecek istambullu 40 saat yollarda kalacak felaket yaşıyacak belediye başkanıda 3 saat balıkçıda ingilize tekmil verecek ya bırakın artık be.

yanıt61
yanıt23
Hasan Bulut:

Galiba bu işin tek kazananı ingilizler. En ihtiyaç duyulan akşamda başkanımız onlara koşuyor onlarda bu tam bizim adamımız demiştir.

115
45
yanıtYanıtla
Yılmaz Gültekin:

Çok saçma bir yorum yapmış Eko her zamanki gibi.

94
51
yanıtYanıtla
hasan altun:

Mobese görüntülerinin halka açık olduğunu ve herkesin canlı izleyebileceğini biliyor muydunuz Linki tıklayarak istediğiniz bölgeyi canlı izleyebilirsiniz

89
43
yanıtYanıtla
Ali Gaziler:

Şu kıtası yapabilir miyiz. Birazcık düzgün olan kim varsa gidicek dedi. İmamoğlu, düzgün olmayanlar kalıcak demek ki, sende kaldığına göre...

yanıt33
yanıt13
Enes Orhan:

"canlı"olarak varsa izleyebileceğim link atarsanız sevinirim çünkü benim bildiğim mahkeme kararı ile alınıyor mobeseler ama..!

yanıt7
yanıt3
Vatandaş :

Enes Orhan "Ama" demişsiniz, "Benim bildiğim" demişsiniz. Yanlış biliyorsunuz çünkü; "Ama"nın devamı da yok. "Ama" ne biliyor musun? Bilmiyorsun demek ki. Bilmeden konuşmayacaksın; aması o.

yanıt0
yanıt0
Zeki Terzioğlu:

MOBESE görüntülerini herkes izleyebiliyor maksat iktidara laf atıp çok bilmişlik yapıyor. Yurt dışında Amerika ve İngiltere ile ne görüştüklerini belediyeleri kime borçlandırdıklarını söyleyip şeffaf olsunlar da görelim.

67
44
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title