Haberler

Ege'de Kayıtlar 1 Dakika Sürüyor

Güncelleme:

Ege Üniversitesi'nde dereceye giren öğrencileri Rektör kaydetti.

Ege Üniversitesi'ne yerleşmeye hak kazanan 9.961 öğrenciden 3000'e yakını kaydını E-Devlet üzerinden elektronik kayıt olarak gerçekleştirdi. Elektronik kaydı tercih etmeyen öğrenciler bizzat üniversiteye gelerek Merkez Kütüphanesi'nde kayıtlarını yaptırıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof. Dr. Semih Ötleş, kayıtların ilk gününde Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'ne gelerek velileri ve öğrencileri yalnız bırakmadı. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Yılmaz 2015 ÖSYS sonucuna göre ilk bine girerek Ege Üniversitesi'ne yerleştirilen ve çoğunluğu Tıp Fakültesini oluşturan öğrencilerin kayıtlarını bizzat kendisi yaptı. Prof. Dr. Yılmaz, aileleriyle birlikte öğrencileri tebrik ederek öğrencilere Ege Üniversitesi'nin 60. yıl rozetini yaktı.

Ege Üniversitesine kayıt için gelen öğrencinin üniversiteye kayıt işlemi yaklaşık 1 dakika sürüyor. Kaydını gerçekleştiren öğrencilere Ege Üniversitesi'nin öğrencisi olduğunu belgeleyen "Öğrenci Kimlik Kartı" veriliyor. Ayrıca kayıtta hiç bekletilmeyen gençlere Rektör, Rektör Yardımcıları ve Daire Başkanlarının seslendirdiği "Öğrenci El Kitabı" cd'si ile "Ozpack" hediye ediliyor.

Her gün iki bine yakın öğrencinin kayıt işlemlerinin yapılacağı Ege Üniversitesi'nde; ilk gün Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi ile Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu'nu kazanan öğrenciler kayıtlarını yaptırdı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYS sonucuna göre yerleşen 9.961, yabancı uyruklu 305, yatay ve dikey geçiş ile gelecek 765, özel yetenek sınavı sonucuna göre 376, lisansüstü 2350 olmak üzere ek kontenjanlar ile birlikte 14.000 öğrencinin Ege Üniversitesi ailesine katılacak.

Elektronik kaydı tercih etmeyen öğrenciler 07 Ağustos 2015 tarihine kadar bizzat üniversiteye gelerek Merkez Kütüphanesi'nde kayıtlarını yaptırabiliyor.

Üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerin lise mezuniyetleri E-Devlet üzerinden MEB aracılığı ile erkek adayların askerlik durumları ise yine E-Devlet üzerinden MSB aracılığıyla sorgulanacağından öğrencilerden kayıt için herhangi bir evrak istenmiyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Semih Ötleş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title