Haberler

Edirne'nin Fethinin 653. Yıl Dönümü

Güncelleme:

Edirne'nin fethinin 653. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Kutlamalar kapsamında, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze Komutanlığı Mehteran Birliği, Selimiye Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'na yürüdü.

Edirne Valisi Hasan Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Törende konuşan 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Binbaşı Yasin Seda Saygılı, Edirne'nin fethinin, Türk tarihinde mümtaz bir yeri olduğunu söyledi.

Saygılı, Edirne'nin fethinin, Balkanlar ve Avrupa tarihi için bir dönüm noktası olduğu gibi İstanbul'un fethini de kolaylaştırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Stratejik konumu nedeniyle Edirne, Osmanlı tarihinde 4 defa işgale uğramıştır. Her defasında da tarihe şan ve şeref veren ordusu ve Edirne'nin fedakar ve civanmert halkıyla işgale karşı kahramanca mücadele edilmiş ve Edirne savunulmuştur. Bugün burada özgürce yaşamamızı sağlayan tarih boyunca bu topraklar için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz; bizlere emanet ettiğiniz bu güzel vatan topraklarında hiç endişe etmeyiniz, rengini kanımızdan alan, bağımsızlığımızın sembolü al bayrağımız dalgalanmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacaktır."

Tören, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze Komutanlığı Mehteran Birliği'nin konserinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Hasan Duruer Selimiye Politika Güncel Haberler

title