Haberler

Edirne'de 2 Genç Polis Tarafından Darp Edildiklerini İddia Etti

Edirne’de yaşayan 2 genç polisler tarafından darp edildiklerini ve gözaltına alındıklarını iddia etti.

Edirne'de yaşayan 2 genç polisler tarafından darp edildiklerini ve gözaltına alındıklarını iddia etti. Gençler, gece geç saatte otomobil ile seyir halinde iken polislerin ehliyet ve ruhsat sorduktan sonra kendilerini darp ettiklerini iddia ederken, Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ise, gençlerin polisin dur ihtarına uymadıklarını ve 45 dakikalık kovalamacanın ardından polisin zor kullanma yetkisini kullanarak şahısları gözaltına aldığını söyledi.

Gece geç saatlerde Şehit Polis Cem Kerman Caddesi'nde 16 LV 054 plakalı otomobil ile seyir halinde olduklarını ve otomobilin asayiş ekipleri tarafından durdurulduğunu öne süren 26 yaşında Şahin Pehlivan ve Berkay Dut polislerin ehliyet ve ruhsatını sorduktan sonra kendilerini darp ettiklerini iddia etti. Kendilerinin herhangi bir şey yapmadıklarını belirten Dut "Ne olduğunu anlamadık, bize kelepçe takıp darp ettiler. Ailelerimizle görüşmek istedik, izin vermediler, avukatımıza haber vermek istedik, yine izin vermediler. Biz bu işin peşini bırakmayacağız, bize yapılanlar konusunda savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

YILDIRIM, "GEREK ADLİ, GEREK İDARİ SORUŞTURMANIN NETİCELENDİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Darp edildiklerini iddia eden gençlerin avukatı Baro Başkanı Av. Özgür Yıldırım konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada polisin zor kullanma yetkisinin moda haline geldiğini belirterek, "Ayrıca mükelleflerim gözaltına alındıklarında, ailelerine, avukatlarına, haber vermek istiyorlar. Yasadan kaynaklanan talepleri yerine getirilmiyor. Olayın aydınlanması için bu işin peşini bırakmayacağız. Gerek adli, gerek idari soruşturmanın bir an önce neticelendirilmesi için sorumlularının suçluların cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

CEYLAN: "POLİS ZOR KULLANMA YETKİSİNİ KULLANMIŞTIR"

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ise polisin şahıslara yönelik bir darp olayının söz konusu olmadığını söyledi. Olayın yaşandığı gece polisin şehir merkezinde uygulama yaptığını ifade eden Ceylan, aracın 'dur' ihtarına uymadığını 45 dakika süren kovalamacanın ardından polis ekipleri tarafından durdurulduğunu kaydetti. Ceylan, "Araç sürücünün daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulmuş ve ehliyeti kendilerinde değil emniyette olduğu bildirildi. Sürücü ehliyetsiz olarak ikinci kez alkollü olarak araç kullanmaktan yakalanıyor" dedi.

Araçtaki yolcunun da Edirne 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nden 'Basit Tehdit' suçundan arandığını dile getiren Ceylan, alkollü şahısların durdurulduğu sırada devriye aracına saldırarak aracın camlarını, lambalarını ve sileceklerini kırdığını belirtti. Polisin de zor kullanma yetkisini kullanarak şahısları gözaltına aldığını kaydeden Ceylan, "Şahıslar ekip aracında ve hastanede görevli polis memurlarına küfürler ederek kendilerine zarar verdikleri bizlere iletildi" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemil Ceylan Politika Güncel Haberler

title