Haberler

DYO'nun Ödüllü Eserleri Erzurum'da

Güncelleme:

DYO Resim Yarışmasının ödüllü eserlerinin de arasında bulunduğu sergi, Erzurum'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bu yıl 35'incisi düzenlenen, DYO Resim Yarışmasının ödüllü eserlerinin de arasında bulunduğu sergi, Erzurum'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.Atatürk Ünivresitesi Kültür ve Gösteri Merkezi Fuaye Alanı'ndaki serginin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Gök, merkez Yakutiye ilçe Kaymakamı Ahmet Katırcı, Hukuk Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Yaşar Holding A.Ş. Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaş ve çok sayıda davetli katıldı. 16-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında Erzurumlu sanatseverlerle buluşacak olan sergide, sanatseverlere DYO Resim Yarışması Seçici Kurulu'nda yer alan Prof. Atilla Atar, Prof. Ergin İnan, Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar, Prof. DR. Mustafa Pilevneli, Yalçın Gökçebağ ve Abdülkadir Günyaz gibi usta ressamların seçtiği eserlere de yer verildi.

Yaşar Holding A.Ş. Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaş, yarışmaya Türkiye'nin dışında Almanya, İsveç, Bulgaristan ve Romanya'dan 944 sanatçının 1585 eserle katıldığını hatırlatarak, seçici kurulun 7 eseri ödüle, 58 eseri de sergilenmeye layık gördüğünü ifade etti. Yarışmanın 1967 yılında yapıldığını anımsatan Yiğitbaşı, o zamandan beri 12 bin 886 sanatçının 21 bin 715 eserle yarışmaya katıldığını ve 196 sanatçının ödüle değer bulunduğu süreçte, 127 sergide 2 bin 773 eserin sanatseverlerle buluştuğunu söyledi. Yiğitbaş serginin Erzurum'dan sonra Rusya'da sanarsevrelerle buluşacağını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Holding Yakutiye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title