Haberler

Düzce Heyelanda Hasar Gören Evde Oturuyorlar

Heyelanda hasar gören evde oturuyorlarDÜZCE merkeze bağlı Yayla Köyü'nde 2013 yılında meydana gelen heyelanda, 90 yaşındaki Ayşe Kalem'in oğlu ve 3 torunu ile birlikte oturduğu tek katlı evi hasar gördü.

Heyelanda hasar gören evde oturuyorlar

DÜZCE merkeze bağlı Yayla Köyü'nde 2013 yılında meydana gelen heyelanda, 90 yaşındaki Ayşe Kalem'in oğlu ve 3 torunu ile birlikte oturduğu tek katlı evi hasar gördü. Aile, kalacak başka yerleri olmadığı için yıkım kararı verilen evde oturmaya devam ediyor.

Köyde 4 yıl önce meydana gelen heyelanda Kalem Ailesi'nin oturduğu tek katlı ev hasar gördü. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce yapılan incelemede, heyelan riski altında bulunan evin yıkılmasına karar verildi. Ancak aile kalacak başka yerleri olmadığı gerekçesiyle evden çıkmadı. Ayşe Kalem, oğlu ve 3 torunu ile birlikte hasarlı evde oturmaya devam ettiklerini söyledi. Kalem, 500 metre uzaklıkta kendisine ait araziye ev yapmak istediğini ancak tarım arazisi olduğu gerekçesiyle izin verilmediğini söyleyerek, şöyle konuştu Yıkım kararı çıktı ama ev yok, nereye gidelim Devlet evimi yapabilmem için bize para verdi 80 bin lira ama yapacak yer yok. Yerimiz var ileride. Yaptırmıyorlar. Burada oturmak zor oluyor. Kışın evi ısıtamıyorum. Duvarlarda çatlaklar var. Her taraftan soğuk geliyor. Kışın özellikle çok zorlanıyoruz. Artık korkuyla yaşamak istemiyoruz. Evimizi yapıp buradan çıkmak istiyoruz.

Köy azalarından Ergin Çıtlak ise 2013 yılında bu eve yıkım kararı verildi. Teyze zor durumda yaşıyor. Bu sorumluluğu kim alabilir Ev yeri var, izin vermiyorlar. Devlet izin verse biz köylü olarak evi yapmasına yardım edeceğiz dedi.

AFAD Müdürü Ali Kartal ise aileye 80 bin lira konut yardımı yapıldığını ancak yer sorununun çözülmediğini söyledi. Kalacak yerleri olmadığı için ailenin evden çıkmadığını, kira yardımını da kabul etmediğini söyleyen Kartal, evin yapılacağı arazideki sorunun kısa sürede giderileceğini düşündüklerini aktardı. İl Özel İdaresi yetkilileri de evin yapılacağı alanın tarım arazisinden çıkarılarak imara açılması için çalışma yapılacağını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title