Haberler

Dünyanın Okunabilir En Küçük Kitabı İzmir Tüyap'da

İzmir şair, yazar ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Kurucu Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, kendisine ait 'Dünyanın okunabilir en küçük şiir kitabı' rekorunu bir kez daha kırdı.

İzmir şair, yazar ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Kurucu Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, kendisine ait 'Dünyanın okunabilir en küçük şiir kitabı' rekorunu bir kez daha kırdı. Guinness Rekorlar kitabına giren eni 1, boyu 1,5 cm olan kitap görenleri şaşırttı.

İlk baskısını, 1987 yılında kağıda yapılan zamları protesto amacıyla tasarlayan Ümit Yaşar Işıkhan "Netekim' Aşktan Sonra Hüzün" adlı şiir kitabının boyutunu her yıl daha da küçülttü. Işıkhan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de açılan Minyatür Kitaplar Müzesi'nde de sergilenen ve Guinness Rekorlar Kitabı'na kabul edilen eni 1,5 boyu 2,5 cm boyutundaki "Netekim' Aşktan Sonra Hüzün" adlı kitabını bu yıl daha da küçülterek yeni rekorunu kırdı. Bu kez yayıncısı Hasan Kargı'yla birlikte ağırlığı 0,63 gram, eni 1, boyu 1,5 cm boyutundaki kitabı yayınlayan Işıkhan, TÜYAP 21'inci İzmir Fuarı'nda okurların karşısına çıktı.

KİTABI ÇAKAL'A ARMAĞAN ETTİ

Işıkhan, kitabı, manevi ağabeyi olduğunu söylediği Fransa'da tutuklu Ilıch Ramirez Sanches'e (Çakal Carlos) armağan ettiğini açıkladı. Kitap Fuarı'nda meraklı okuyucularına kitabın ağırlığını ve boyutlarını ölçerek gösteren Işıkhan "Aslında bu kitabı ilk kez 1987 yılında kağıt zamlarını protesto etmek için yayınladım. Bir ülkeyi geri bıraktırmak istiyorsanız sadece kağıda zam yapın yeterli. Kitabı, gazeteyi fiyatlar artınca kimse okumaz. Cahili yönetmek daha kolaydır. Ben bir şair olarak bu durumu protesto etmek için kitabı yayınladım. Aradan 30 yıl geçti. Okuyucular kitabı isteyince Ankara ve İstanbul'da yayınevlerini dolaştım. Teknik olarak çok zor. İşçiliği çok fazla olduğu için kimse basamadı İzmir'de benim yayınevim kabul etti. Dünyanın okunabilir en küçük kitabı özelliği ile Rekorlar kitabına giren bu kitabın İzmir'den çıkması önemli" dedi. Kitabın 100 TL'lik fiyatının pahalı olduğunu belirten Işıkhan, kitabı sade okurun almayacağını kütüphanesi olan, koleksiyon yapan meraklıların aldığını söyledi. Kendisinin kitabı okurken zorlandığını belirten Işıkhan, gençlerin rahatlıkla okuyabildiğini söyledi.

KESME ŞEKER BÜYÜKLÜĞÜNDE KİTAP

Kitabın yayıncısı Hasan Kargı ise her sen daha küçüğünü yapmayı amaçladıklarını açıkladı. Kargı "Kesme şeker büyüklüğünde bir kitap yaptık. Harfler 0,35 punto. İnsanlar bu kitapla gözlerini test edebilir. Okuyamıyorlarsa doktora gitmelerinde fayda var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümit Yaşar Işıkhan Kargı İzmir Politika Güncel Haberler

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Bakmadan Geçme

Yalan 4. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 10-11 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #129300 10-11 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bursa Bülbül filmi konusu nedir? Bursa Bülbül filiminin oyuncuları kimler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? Vizontele Tuuba filmi konusu nedir? Vizontele Tuuba oyuncuları ve Vizontele Tuuba özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede?
Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title