Haberler

Dünya Su Günü

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köksal, mesajında dünya nüfusunun artması, küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri ve yeraltı kaynaklarının kirlenmesi nedeniyle suyun her geçen gün dünya nüfusunun ihtiyacını karşılayamayacak duruma geldiğini belirtti.

Ekonomik faaliyetler için yeri doldurulamaz bir kaynak olan suyun, canlıların hayatını devam ettirebilmesi için de yaşamsal bir kaynak olduğunu vurgulayan Köksal, şöyle devam etti:

"Gelecek nesillerden ödünç aldığımız dünyamızdaki tüm doğal kaynakların olduğu gibi su kaynaklarının da korunması ve tasarruflu tüketimi, tek bir bireyden tüm insanlığa kadar geniş bir yelpazede hepimize önemli bir sorumluluk yüklemektedir. Birey, aile ve toplum olarak hayatımız olan suyu israfa kaçmadan kullanmaya duyarlılık göstermeli, su kaynakları kirletilmemeli, çocuklarımızın sağlıklı içme ve kullanma suyuna sahip olabilmelerinin bizlerin sorumluluğunda olduğu bilinciyle hareket etmeli ve bu bilincin toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması noktasında gereken çabayı göstermeliyiz."

Köksal, gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yeterli su kaynaklarına sahip yaşanılabilir bir dünya bırakılması adına su kaynaklarının korunmasına, bilinçli tüketilmesine ve geliştirilmesine dönük politika ve projelerin yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde el birliği ile hayata geçirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

TİSKİ Genel Müdürlüğü olarak bir yandan insanlara sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırmak için çalışmaları sürdürürken öte yandan şehirdeki su kaynaklarının korunması ve çeşitlendirilmesi adına sorumluluklarını titizlikle yerine getirdiklerine işaret eden Köksal, Dünya Su Günü'nün tüm canlıların ortak yaşamsal kaynağı olan su kaynaklarının korunmasına, suyu bilinçli ve duyarlı kullanmaya vesile olmasını diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Su Günü Recep Köksal 22 Mart Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title