Haberler

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'de de koronavirüs hastalarında kullanılan Remdesivir ilacını askıya aldı

Güncelleme:

1 Mayıs'ta ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından hem erken evre koronavirüs hastalarına hem de daha ileri semptomları olanların tedavisi için önerilen Remdesivir hakkında Dünya Sağlık Örgütü bir açıklama yaptı. Açıklamada, Remdesivir'in koronavirüs hastalarına bir etkisi görülmediği için bu ilacın verilmemesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

Türkiye'de de kullanılan Remdesivir isimli ilaç hakkında Dünya Sağlık Örgütü bir açıklama yaptı. DSÖ, Remdesivir isimli ilacın corona virüs hastalarına bir etkisi görülmediği için bu ilacın verilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, Remdesivir ilacının koronavirüs ile hastaneye yatırılan hastalar için tavsiye edilmediği, ne kadar hasta olduklarına bakılmaksızın, hayatta kalmalarına ve solunum ihtiyacına yardımcı olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığı belirtildi.

ASKIYA ALINANLAR BÖLÜMÜNE ALINDI

Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü, Remdesivir'in hastanede yatan Kovid-19 hastalarında kullanımına karşı yeterlilik listesinden askıya alınanlar bölümüne alındığını açıkladı. Dünya Sağlık örgütü sözcüsü Tarik Jasarevic, "Askıya alma işlemi, DSÖ'nün ilacı tedavi için tavsiye etmediği anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

YAZ AYLARINDA UMUT OLMUŞTU

Daha önce Remdesivir'in virüsün çoğalması yeteneğini engellediği, hem erken evre Kovid-19 hastalarına hem de daha ileri semptomları olanlara yardımcı olduğuna dair bir araştırma yayınlanmıştı. Amerikan Gilead ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir" adlı antiviral ilacın Kovid-19 tedavisinde "acil durum kullanımına" onay verilmişti.

YENİ ARAŞTIRMA İLACIN BİR ETKİSİ OLMADIĞINI ORTAYA KOYDU

Remdesivir, halihazırda Kovid-19 hastalarını tedavi etme yetkisine sahip iki ilaçtan biri durumunda. Ancak DSÖ önderliğindeki büyük bir çalışma, ilacın Kovid-19 hastaları için hastanede kalış süresini azaltmadığı ve solunumuna yardımcı olmadığını ortaya koydu.

Çalışma, Dünya Sağlık Örgütü'nün Kovid-19 tanısı konmuş 7 bin hastaya dayandırarak dört farklı araştırması sonucu ortaya çıktı. Geçen ay da ABD Ulusal Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), British Medical Journal dergisinde yayınlanan araştırmasında daha önce tedavi için onaylanan Remdesivir ilacının hiçbir etkisi olmadığı belirtmişti.

Geçtiğimiz günlerde ise Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Şimdilik, kortikosteroid deksametazon, Kovid-19'u şiddetli geçiren hastalarda etkili olduğu ortaya çıkan tek terapötiktir" demişti. NIAID Direktörü Dr. Anthony Fauci, Nisan ayında Amerikan Gilead ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir" adlı antiviral ilacı alan Kovid-19 hastalarının "plasebo" alan hastalara kıyasla yüzde 31 daha hızlı iyileştiğini açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Remdesivir Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

DSÖ NÜN BİŞEY BİLDİYİ YOK:

Bu dsö hiçbi işe yaramıyo anca boş boş takılıyorlar madem dsö diye bi topluluk var madem çok bu işten anlıyorlar gidip vürüs aşısını onlar üretsin lakin boş boş konuşuyorlar yok o ilaç işe yaramaz yoksa şunun faydası yok bu dsö çalışanlarının kaç tanesi ilaç denemelerine katıldı kaç tanesi hayatında bi defa koronolı hasta gördüde konuşuyo belli deyil

18
128
yanıtYanıtla
Ruhen:

Lütfen beynini de alıp gider misin şurdan

yanıt12
yanıt10
kuş beyin:

kuş kadar beyninle yorum yapma istersen

yanıt1
yanıt1
QORJUX:

Paçacı şemsi var o biliyomuş faydası var içsinler dedi o hapı . sonrada kelle paça daha faydalı dedi .

yanıt0
yanıt0
aziz:

Dsö hep negatif neyi dogru söyledi trilyonları götürüyorlar çözümü aciklasin hangi ilaç ???

yanıt1
yanıt0
Napalım şimdi:

Ne yazıkki bu tür ilaçlaar aşılar birilerinin cebini doldurmak için gerek içeriği gerek etkisi tam olarak araştırılmadan kullanılıyor ve ne yazıkki biz de faydası varmış gibi kullandırılıyoruz şimdi diyorlar ki aşı bulduk iyi güzel ama nasıl güveneceğiz ki bu ilaç şirketlerinin amacı para kazanmak

7
2
yanıtYanıtla
Misafir:

Amerika basmış parayi 3 aylik ilaçları almış.üretim sadece amerika İcin yapılıyor bu sağlık örgütü değil adına.yakışanı hiç yapmadı yapmiyr da anca milleti korkutsun ağzından birde iyi bişeyler çıksın ama.nerdeee madem iyi değildi salgin ilk başladığında neden uygun gördün de ove öve bitiremedin bi gidin TÜRKİYEDEN

5
0
yanıtYanıtla
KARA:

YENİ İLACINDA HİÇ BİR İŞE YARADIĞI YOK BENCE ÇÜNKÜ İŞİN İÇİNDE amerikacık VAR.

3
1
yanıtYanıtla
manuel:

ahahahah iste capitalizm ne guzel para yaptilar

2
1
yanıtYanıtla
Yorum:

Korona belasından kurtulmanın tek yolu var.cimerden yazdım kaile alan yok.cok eşki yiyecekler tüketilmesi zehir gibi olan kırmızı acı biber bunların karışımı ile korona olanlar iylesilir.kendi ailemden 4 kisi kullandıktan sonra 4 güne iyileşip normak hayata devam ettiler.bir diğeri ise koronaya yakalanlar iki yemek kaşığı bal bir soğan dilimleyip sarmisak karıştırıp 3 saat bekletip soğan sarmısağı çıkarıp balı tüketin

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title