Haberler

Dünya Çocukları Boğaz Köprüsü Manzarasında Yemek Yedi

Güncelleme:

11.Türkçe Olimpiyatları'na katılmak için İstanbul'a gelen dünya çocukları, Boğaz Köprüsü manzaralı Ortaköy Polisevi'ndeki yemek programında buluştu.

Boğaz manzarasında buluşan öğrenciler, arkadaşlarıyla unutulmaz saatler geçirdi. Boğaz Köprüsü'ne hayran kalan öğrenciler, boğaz manzaralı bir mekânda ilk defa yemek yemenin tadını çıkardı. Renkli yemek buluşmasında duygularını dile getiren öğrenciler, Boğaz Köprüsü'nü ve İstanbul'u çok beğendiklerini söyledi.

Kazakistanlı Ayken Balgabayeva " Türkiye'yi çok beğendim. Bulunduğum boğaz manzaralı mekan da çok güzel. Bu yarışmalara katıldığım için çok mutluyum." dedi. Kosovalı Donika Blaku ise "Daha önce de İstanbul'a gelmiştim. İstanbul'u çok beğendim." diye konuştu. Güney Afrikalı Ahmet İbrahim de "Boğaz Köprüsü manzaralı bir mekânda yemek yemenin heyecanı içerisindeyim. Manzarayı çok beğendim." ifadelerini kullandı.

Yoğun maraton öncesi 5 kıtadan 120 öğrenci dün akşam Ortaköy Polis Evi'nde gazetecilerle buluştu. Akşam yemeğine Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış, Kanal Türk Haber Müdürü Erkan Akkuş, Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı ve birçok basın mensubu katıldı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış, "Dünyanın farklı renklerini bir araya getiren bu organizasyona herkesin destek vermesi lazım" diyerek Türkçe Olimpiyatları'nın önemine değindi. Kanal Türk Haber Müdürü Erkan Akkuş da, "Dünyanın farklı ülkesinden ülkemize gelen bu çocuklarla birlikte olmak muhteşem bir şey. Müslüman ve Türk olarak bu organizasyonda olmaktan onur duydum" dedi

Yemeğe katılan Tataristanlı Adel Hamiduddin, "Türkiye'yi ve İstanbul'u çok beğendim. Bulunduğum boğaz manzaralı mekan çok güzel. Bu yarışmalara katıldığım için çok mutluyum" dedi. İstanbul'a ilk defa geldiğini söyleyen Kazakistanlı Bağjan Yelenbayu da şehri çok etkileyici bulduğunu dile getirdi. Kosovalı Donika Blaku ise "Daha önce de İstanbul'a gelmiştim. İstanbul'u çok beğendim" diye konuştu. Güney Afrikalı Ahmet İbrahim de "Boğaz Köprüsü manzaralı bir mekânda yemek yemenin heyecanı içerisindeyim. Manzarayı çok beğendim" ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlar kapsamında 140 ayrı ülkeden gelen dünya çocukları 1 Haziran'da başlayacak olimpiyatlar süresince 55 ayrı ilde 99 sahne gösterisi gerçekleştirecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Kamış Türkiye Akkuş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title