Haberler

DTP'li 2 Milletvekili Hakkında Soruşturma

Van Emniyet Müdürlüğü, 22 Martta Yaşanan ve 2 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Olayların Ardından Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer Hakkında Hazırladığı Soruşturma Evrakını Cumhuriyet Başsavcılığına Gönderdi.

Van Emniyet Müdürlüğü, 22 Martta yaşanan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer hakkında hazırladığı soruşturma evrakını Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 22 Martta aralarında DTP Van milletvekilleri Fatma Kurtulan ile Özdal Üçer'in de bulunduğu kalabalığın, nevruzu bahane ederek yaptığı izinsiz gösteri ve sonrasında çıkan olayların ardından Van Emniyet Müdürlüğü olaylarla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

Yaklaşık 3 hafta süren araştırma kapsamında, olay günü polisler tarafından kaydedilen görüntüleri inceleyen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların meydana gelmesinde DTP Van milletvekileri Kurtulan ve Üçer ile Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek'in etkin rol üstlendiği tespitinde bulunarak, 3 kişi hakkında, ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlamasıyla hazırladığı soruşturma evrakını Van Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülecek soruşturmanın ardından gerek görüldüğü takdirde 2 milletvekili hakkında hazırlanacak fezlekenin TBMM'ye gönderileceği belirtildi.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı ise yaptığı açıklamada, soruşturmanın gizlilikle yürütüldüğünü ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title