Haberler

Down Sendromlu Çocuklardan Konser

Kırıkkale'de down sendromlu çocuklar, 'Rengarenk Nağmeler Projesi' kapsamında Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği'nin organizasyonunda Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salonu'nda konser verdiler.

Kırıkkale'de down sendromlu çocuklar, 'Rengarenk Nağmeler Projesi' kapsamında Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği'nin organizasyonunda Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salonu'nda konser verdiler. Down sendromlu çocuklar, söyledikleri türkü ve çaldıkları enstrümanlarla büyük beğeni topladılar. Konsere Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Rektör Ekrem Yıldız ile çok sayıda vatandaş katıldı. Proje koordinatörü Fatma Baykaldı, konser öncesi bir konuşma yapıp, amaçlarının down sendromlu çocukları müzikle tedavi etmek olduğunu söyledi. Baykaldı, "2014 yılı hibe programları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu bir projenin kazanımı sonucu biz buralardayız. Ben çok mutluyum; çünkü Kırıkkale iliyle beraber verdiğimiz 3'ünü konser olacak. Kırıkkale bize ellerini ve kucağını açtı. Valimiz ve rektörümüz her yönüyle bize verdikleri desteklerle burasını kendi evimiz gibi hissediyoruz. Derneğimiz sadece Ankara merkezde olmasına rağmen Türkiye çapında hizmet verebilecek kapasiteye sahip. Bina olarak küçüğüz, ama yüreğimiz gerçekten çok büyük. Bu kurumun uluslararası festivaller oluşturacak şekilde büyümesi çabasıyla sizin desteklerinize ihtiyacımız var. Projemiz, gençlerimizin motivasyonuyla beraber otantik müziği de içinde almakta. O yüzden Kırıkkale bizim için çok önemli" diye konuştu. Vali Ali Kolat ise devletin bu tür projelere her zaman destek verdiğini belirtirken, "Bu güzel ortamda sizlerle olmak gerçekten bizleri mutlu etti. Daha önce bize gelen dernek yöneticileri, güzel çalışmaları bizimle paylaştılar ve yaptıkları bu proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygun görüldü. Bu anlamda down sendromu olan engellilerimize yönelik bayanlarımıza, kadınlarımıza yönelik projelere daha çok destek verilmektedir. Bu projede emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Biz de engellilerimizle ilgili çalışmalarımızı yürütüyor, her türlü desteği vermeye de devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale Üniversitesi Ekrem Yıldız Ali Kolat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title