Haberler

Dolmabahçe Camii İmamı: Cami İçerisinde Alkol Kullanan Görmedim

Güncelleme:

255 sanıklı "Gezi Olayları Davası"nda, Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii imamı, "Cami içinde alkol alan görmedim, ama sarhoş izlenimi veren kimseler gördüm." dedi.

Aralarında iki doktor ile Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii'ne sığınan göstericilerin de bulunduğu 255 sanıklı Gezi olayları davasının 47. celsesi görüldü. Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii imamı Halil Necipoğlu, "Cami içerisinde alkol kullanan herhangi birisi görmedim. Ancak sarhoş olduğu izlenimi veren kimseler gördüm" dedi.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

"ALKOL KULLANAN HERHANGİ BİRİSİ GÖRMEDİM"

Dönemin Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii imamı Halil Necipoğlu ile caminin temizlik görevlisi Yaşar Tüylü "tanık" olarak ifade verdi. İmam Halil Necipoğlu, "Cami içerisinde alkol kullanan herhangi birisi görmedim. Ancak sarhoş olduğu izlenimi veren kimseler gördüm" dedi.

"KADINLAR KISMINDA BİR BİRA KUTUSU GÖRDÜM"

Caminin temizlik görevlisi Yaşar Tüylü ise, caminin kadınlar kısmında bir bira kutusu gördüğünü söyledi.

Temizlik görevlisi Yaşar Tüylü camiye gelenler arasında yaralı ve baygın olanların da olduğunu söyledi. Dışarıdan gaz girdiğini de ifade eden Tüylü, zaman zaman yoğunluğunun arttığını, kendisinin de etkilendiğini belirtti.

Cami girişine hasır serdikleri için halıların etkilenmediğini anlatan Tüylü, gelenlerin halı mı hasır mı olduğunu fark edecek durumda olmadığını kaydetti. Tıbbi malzeme, yiyecek ve içeceklerin hasırlarla ayakkabılıkların üzerine konduğunu söyleyen Tüylü, camide görünenlerin 25-30 kişi olsa da gelip gidenlerin sürekli olduğunu belirtti.

Mahkeme gelmeyen müşteki ve tanıkların zorla getirilmesi için müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

EYLEMCİLERİN CAMİDE İÇKİ İÇTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Gezi olayları sırasında eylemciler Valide Sultan Bezmi Alem Camii'ne girmişlerdi. Yaralılara eyleme katılan doktorların müdahale de ettiği camide bazı eylemcilerin içki içtiği iddia edilmiş ve tartışma konusu olmuştu. 255 sanığın yargılandığı bu dava Gezi olaylarına ilişkin açılan ve en çok sanığın yargılandığı dava.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Dolmabahçe Sarayı Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 3 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez bayramı bu yıl hangi tarihte, ayın kaçında kutlanacak? Ankara metro çalışıyor mu? 3 Mayıs Cuma Ankara metrolar açık mı, hangi metrolar açık? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (148)

CHP MERSİN:

ULAN YETER BE!! İMAM İÇKİ YOK DİYOR HALA İÇTİLER DİYENE KADAR SORGULUYORSUNUZ YA. . ALLAHTAN KORKUN DİNCİ MÜNAFIKLAR. .

40
12
yanıtYanıtla
musa:

şarabın sarhoş ettiği insanları ayıltmak kolay. . din tüccarlarının sarhoş ettiği insanları ayıltmak zordur. . . !

40
8
yanıtYanıtla
Tatlı dilliMobil-IOS:

Ben inanmıyorum bu eylemi yapanlar bilinçli kişiler camide neden içki içsinler yalan çok ayıp

38
9
yanıtYanıtla
Ahmet Bey:

Bence asıl mesele şu: Cami düşmanlarının camide ne işi var?

12
34
yanıtYanıtla
GERÇEK KAAN:

AKP YALANLARINA BOĞULACAK

30
14
yanıtYanıtla
aaa:

Adamlar gazı yemiş yerde yatıyor, sarhoş gibi gözükebilir.

26
12
yanıtYanıtla
THE İMAM:

İMAMA DEĞİL DE TAYYİPE İNANAN AK KOYUN ÇOK CANIM BU ÜLKEDE

24
12
yanıtYanıtla
..SERHAT''LI..:

İMAM EFENDİ PEKİ BU ŞEREFSİZLERİN KAÇI ABDESLİYDİ VE AYAKKABILARIYLA CAMİİ ÇİĞNENİR Mİ VE KOYUN SÜRÜSÜ GİBİ RASGELE CAMİİ DE YATILIRMI BE İMAAAAMMMMMM

12
24
yanıtYanıtla
HALK:

Aklı Olan AKP ye daha da oy vermez. Halk Ezici bunlar.

22
13
yanıtYanıtla
İçki Haramdır:

Camide İçki İçmesine Gerek yok Ayyaş Ayyaş Girmişler Camiye Allah belanızı versin

13
21
yanıtYanıtla
Tüm 148 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title