Haberler

Doğum hastasını Mehmetçik kurtardı (2) -

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çiğdemalan köyünde kanamalı doğum hastasına kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle ulaşılamayınca devreye Mehmetçik girerek helikopterle anneyi hastaneye ulaştırdı.

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çiğdemalan köyünde kanamalı doğum hastasına kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle ulaşılamayınca devreye Mehmetçik girerek helikopterle anneyi hastaneye ulaştırdı.

Mutki'ye bağlı Çiğdemalan köyünde yaşayan ve ikinci çocuğuna hamile olan 27 yaşındaki Zeynep Geldegül'ün sancıları artınca eşi Erol Geldegül, durumu 112 Acil Servis ve İl Özel İdaresine bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen İl Özel İdare ve 112 Acil Servis ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle köye ulaşamadı. Durumun kritik seviyede gelmesi nedeniyle İl Jandarma Komutanlığından helikopter desteği alındı.

Valilik, sağlık ekipleri ve köy muhtarı ile koordinasyonu sağlayan İl Jandarma Komutanlığı, kötü hava şartlarına rağmen sağlık ve koruma görevi alan Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekiplerini skorsky tipi askeri helikopterle köye gönderdi.

Pilotlar, yağış, fırtına ve tipiye rağmen köye iniş yapmayı başarırken, JÖH ekibi de durumu kötüleşen Geldegül'üyü sağlık ekiplerine yardım ederek helikoptere taşıdı.

Yaklaşık 4 saat süren kurtarma çalışmasıyla köyden alınan Geldegül, İl Jandarma Komutanlığı helikopter pistinde bekletilen ambulansla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede doğum servisine alınan Geldegül, yaklaşık 30 dakika sonra sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Geldegül ve eşini hastanede ziyaret eden Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çiğdemalan köyündeki doğum vakasına gece müdahalede bulunduklarını, ancak yolun kapalı olmasından dolayı hastaya helikopterle ulaştıklarını söyledi.

Konuyu Vali Veysel Yurdakul'a ilettiklerini ve ardından 112 ekiplerine talimat verdiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hastanın köyden alması için 112 Acil Servis, AFAD, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Özel İdare ekiplerimiz seferber oldu. Ekiplerimiz hastaya ulaşmak için olağanüstü bir çaba sarf etti. Hastamızı helikopterle köyden aldık. Hastamızı getirdikten yaklaşık 30 dakika sonra doğum gerçekleşti. Hastamızın nur topu gibi kızı oldu. Allah analı babalı büyüsün" dedi.

Geceden bu yana 112 Acil Servis ve İl Özel İdaresine bilgisi ulaşan 23 hastaya karadan ve havadan müdahale ettiklerini belirten Yılmaz, acil hastaları kurtarmaya devam ettiklerini bildirerek, ulaşıma kapalı olan yolları da kısa sürede açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Erol Geldegül ise eşini hastaneye ulaştırılmasında çaba gösteren Vali Yurdakul, İl Jandarma Komutanlığı, sağlık ve karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Yurdakul Eren Yılmaz Bitlis Mutki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title