Haberler

Doğum Gününde Ölen İsa'nın Ailesi, Bayramı Mezarlıkta Karşıladı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 2.5 yıl önce otelcilik stajı için gittiği 5 yıldızlı otelde karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen 16 yaşındaki Muhammet İsa Soysal'ın ailesi, Kurban Bayramı'nı mezarlıkta karşıladı.3 Mayıs'ta dünyaya gelen oğlunun...

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 2.5 yıl önce otelcilik stajı için gittiği 5 yıldızlı otelde karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen 16 yaşındaki Muhammet İsa Soysal'ın ailesi, Kurban Bayramı'nı mezarlıkta karşıladı. 3 Mayıs'ta dünyaya gelen oğlunun doğum gününde vefat ettiğini söyleyen Sevgi Soysal, Muhammet İsa'nın mezar taşını öpüp, kokladı, toprağını çiçeklerle donattı. Oğlunun ihmal kurbanı olduğunu öne süren Sevgi Soysal, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Muhammet İsa Soysal, Ceyhan Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde okurken, staj için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki 5 yıldızlı otelin lojmanında 3 Mayıs 2011'de mazotla çalışan sıcak su kazanının tahliye bacasındaki delikten sızan karbonmonoksit gazıyla zehirlenip öldü. Aynı olayda lojmanda kalan 10 stajyer öğrenci de zehirli gazdan etkilenip, kaldırıldıkları hastanede yapılan tedaviyle kurtulmayı başardı.

Hayatının baharında kara toprağa düşen oğulları Muhammet İsa'nın mezarını sık sık ziyaret eden Sevgi ve Ömer Soysal, bu Kurban Bayramı'na da Buruk Mezarlığı'nda girdi. Evlat acısıyla kavrulan anne Sevgi Soysal, oğlunun ihmal kurbanı olduğunu öne sürdü. Oğlunun mezarına diktiği çiçekleri gözyaşlarıyla sulayan Sevgi Soysal, Muhammet İsa'nın aralarından ayrılmasına inanmakta zorlandığını belirtti.

Sevgi Soysal, "Hayatının baharında toprağa verdiğim yavrum, ihmallerin kurbanı. Otele gitmişler, pis bir odaya yerleştirilmiş, orada borudan sızan gazdan zehirlenip hayatını kaybetti. Önce yavrumu suçladılar, içki içtiğini söylediler. Ama bilirkişi ve Adli Tıp Kurumu raporları durumun öyle olmadığını ortaya koyunca da davayı uzatmak için değişik yollara girdiler. Oğlumu genç yaşında toprağa koyanlarda hiç mi vicdan, hiç mi merhamet yok? Ben onların aynı acıyı yaşamasını istemem. Ama evladımın ölümüne sebep olanların da gereken cezayı almasını istiyorum. Onlar çok varlıklı, güçlü olabilir, ama benim Allah'ım var. Ben Allah'a sığındım ve yüce adaletin yerini bulmasını istiyorum" diye konuştu.

Oğlunun ölümüyle ilgili 2 sanığın 12 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılandığını anlatan baba Ömer Soysal ise "Bilirkişi olayda oteli yüzde 100 kusurlu buldu. Ama, sürekli mahkeme heyeti ve savcı değişiyor. Bu yüzden de dava bitmek bilmedi" diye yakındı. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Sevgi Soysal Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title