Haberler

Doğu Guta Ablukasının Simgesi Kerim Bebeğe Destek Sürüyor

Sosyal medyada Doğu Gutalı aktivistlerin başlattığı tek gözünü kapatarak Kerim bebekle dayanışma mesajlarına, Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de katıldı.

Sosyal medyada Doğu Gutalı aktivistlerin başlattığı tek gözünü kapatarak Kerim bebekle dayanışma mesajlarına, Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de katıldı.

İmam Hatipli öğrenciler, Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'da annesini ve tek gözünü kaybeden Kerim bebekle dayanışma için, tek gözlerini kapatarak başlatılan kampanyaya destek verdi.

Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdullah Şenol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda İslam coğrafyasında ağır izler bırakan savaşlar yaşandığını hatırlattı.

İslam coğrafyasındaki savaşların en ağırının Suriye'de yaşandığını dile getiren Şenol, burada insanların mazlumların çoluk çocuk demeden vahşice katledildiğini söyledi.

Doğu Guta'da yaşanan olayda ise kanlarının donduğunu ve buna sessiz kalmak istemediklerini ve Kerim bebeğe destek olmak istediklerini aktaran Şenol, şunları kaydetti:

"Son yıllarda İslam coğrafyasında bir savaş yaşanmakta, Bu savaşların en vahşicesi, en insafsızcası Suriye'de boy gösteriyor. Suriye'nin dört bir yanında Esed güçleri tarafından mazlumlara, sivil halka katliam yapılmakta. Büyük küçük demeden, çoluk çocuk demeden insanlar katlediliyor. En son Doğu Guta'da yaşanan olay kanımızın donduğu, insanlığın bittiği bir olay yaşandı. Burada Kerim bebeğin annesinin vahşice katledilmesi ve Kerim bebeğin bir gözünü kaybetmesi bizleri derinden yaraladı ve üzdü. Bunun için biz de Kerim bebeğe destek için başlatılan kampanyaya destek vermek bir farkındalık oluşturmak istedik. Onlar için daha çok şey yapmak istedik, ancak elimizden gelen bu. Allah yar ve yardımcıları olsun. Allah zalimlerden elbet bir gün hesap soracaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Şenol Süleymanpaşa Beşşar Esed Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title