Haberler

DMD hastası Ahmet'in tedavisi için 17 bin dolar gerekiyor

AFYONKARAHİSAR'da 6 ay önce, bir kas hastalığı türü olan DMD teşhisi konulan Ahmet Bostan'a (8), iyi haber Hindistan'dan geldi.

AFYONKARAHİSAR'da 6 ay önce, bir kas hastalığı türü olan DMD teşhisi konulan Ahmet Bostan'a (8), iyi haber Hindistan'dan geldi. Ahmet'in kalça kemiğinden alınacak ilik, laboratuvar ortamında çoğaltılarak tekrar kalça kemiğine enjekte edilerek, tedavi edilecek. Baba İsmail Bostan, oğlunun tedavisi için 17 bin dolara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Afyonkarahisar'da ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Ahmet Bostan'a 6 ay önce, çoğunlukla erkek çocuklarında gözlenen bir kas hastalığı olan DMD teşhisi konuldu. Teşhisin ardından Ahmet Bostan tedavisi için ailesi tarafından hastane hastane dolaştırıldı. Bu süreçte benzer hastalıkla mücadele eden diğer hasta yakınlarıyla bağlantı kuran 4 çocuk babası İsmail Bostan, DMD hastası pek çok çocuğun Hindistan'da bir hastanede tedavi edildiğini öğrendi.

Hastaneyle bağlantı kuran Bostan'a muayene ve tedavi için randevu verildi. Afyonkarahisar'da bir branda üretim firmasında çalışan İsmail Bostan'a yol ve tedavi masraflarının yaklaşık 17 bin dolar (100 bin TL) tutacağı bilgisi verildi. Oğlunun sağlığının bu parayı bulmasına bağlı olduğunu belirten İsmail Bostan, yardım istedi.

Erken teşhis döneminde Türkiye'den 36 hastanın Hindistan'a giderek tedavi olduğunu, sağlıklarına kavuştuğunu belirten İsmail Bostan, "Ahmet'in tedavisi için çok sayıda hastaneye gittim. Ancak sonuç alamadık. Tedavi için umudumuz Hindistan'da. Maddi destek bulursak oğlum sağlığına kavuşacak" dedi.

Hastalığın tedavisinin Hindistan'da bir hastanede yapıldığını öğrendiklerini dile getiren İsmail Bostan, "DMD Kas Hastaları Derneği bizimle iletişime geçti. Tedavi için Hindistan'daki hastaneyi önerdi. Araştırmalarımızda bu hastaneye, Türkiye'den 35-36 hastanın gittiğini öğrendik. Hatta gidenlerle iletişime geçerek görüştüm. Yürüyen hastalara yüzde 80 faydası oluyormuş. Bu hastanede tedavi için ilk etapta 10 bin dolara, ikinci seans için de 7 bin dolara ihtiyacımız var" diye konuştu.

'İMKANLARIM BİR YERE KADAR'

Hindistan'daki hastane yetkilileri ile iletişime geçtiğini aktaran baba Bostan, "Hastanın kalça kemiğinden ilik alınıyor. Laboratuvar ortamında birtakım işlemlerden geçirilen ve çoğaltılan ilik daha sonra hastanın kalçasına enjekte ediliyor. Şimdi tek umudumuz Hindistan. Ben oğluma elimden geleni yapmak için uğraşıyorum. Ama bir yere kadar. Tüm hayırseverlerden ve yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

İsmail Bostan, oğlunun Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi'nde fizik tedavi gördüğünü anlattı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Bostan Afyon Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title