Haberler

Diyarbakırlı görme engelli öğrencilerden uzun atlamada 3 Türkiye şampiyonluğu

Güncelleme:

DİYARBAKIR Ali İhsan Arslan Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri Gürcan Demirtuyi (17), Ahmet Mirza Yıldırım (14) ve Yunus Ali Tomar (14), Mersin'de düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda kendi yaş gruplarında uzun atlamada altın madalyayla kente döndü.

DİYARBAKIR Ali İhsan Arslan Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri Gürcan Demirtuyi (17), Ahmet Mirza Yıldırım (14) ve Yunus Ali Tomar (14), Mersin'de düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda kendi yaş gruplarında uzun atlamada altın madalyayla kente döndü. Okullarındaki diğer öğrencilerin de şampiyonadan derecelerle döndüğünü, toplamda 9 madalya aldıklarını belirten antrenör Mehmet Emin Erdoğan, elde ettikleri başarının ekip işi olduğunu ifade ederek, hedeflerinin milli takım düzeyinde sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.

Yenişehir ilçesindeki Ali İhsan Arslan Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri, 13-15 Mayıs tarihleri arasında Mersin'de Görme Engelliler Federasyonu'nca düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'ndan başarıyla döndü. Şampiyonada Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü adına yarışan sporculardan Gürcan Demirtuyi uzun atlamada altın, 100 metre koşuda gümüş, Ahmet Mirza Yıldırım uzun atlamada altın, 60 metre koşuda gümüş, Yunus Ali Tomar da uzun atlamada altın aldı. Okulun diğer sporcuları Arda Şimşek (14) fırlatma topunda gümüş, Yusuf Koç (14) 60 metrede bronz, Mehmet İnan Kural (17) ise hem 100 metre hem de 400 metre koşularda bronz madalya aldı.

'ŞAMPİYONAYA HAZIRLANMAK İÇİN ÇOK ZAMANIMIZ YOKTU'

Öğrencilerin antrenörü ve öğretmeni, aynı zamanda da Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Başkanı olan milli halterci Mehmet Emin Erdoğan, başarılarının takım çalışmasından kaynaklandığını söyledi. Amaçlarının milli takım düzeyinde sporcular yetiştirmek olduğunu dile getiren Erdoğan, "Öğrencilerimiz atletizm, judo, halter ve yüzme gibi 7 branşta çalışıyorlar. Şampiyonaya hazırlanmak için çok zamanımız yoktu. Ramazan ayı münasebetiyle herkes oruçlu olduğu için çok hazırlanamadık. Bir 15 günlük hazırlığımız oldu. Buna rağmen 7 öğrencimiz 3 altın, 3 gümüş ve bir bronz olmak 9 madalya aldı. Biz böyle çok zor şartlarda bunu yaptıysak güzel şartlarda dünya, Avrupa veya olimpiyat şampiyonu niye çıkartmayalım. Bu hepimizin emeği oldu. Bugün idarecilerimiz, belediyemiz eğer bizlere bu imkanları sunmasaydı, belki biz yarışmaya bile gidemeyebilirdik" dedi.

Gürcan Demirtuyi de ileride milli takım forması giymek istediğini belirterek, "Mehmet Emin Hocam sayesinde sporla tanıştım. Bizi spora yönlendirdi. Uzun atlamada Türkiye birincisi oldum. 100 metre koşuda da Türkiye 2'ncisi oldum. O kadar da kendimizi hazırlayamamıştık yarışmaya ama başarı elde ettik. İleride de ülkemi temsil etmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

Ahmet Mirza Yıldırım ise "Atletizm şampiyonasında hiç görmeyenler kategorisinde Türkiye birincisi ve 60 metre koşuda Türkiye ikincisi oldum. Milli takıma girerek Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etmek istiyorum. Benim gibi görme engelliler varsa onlar da benim gibi spor yapsınlar" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İhsan Arslan Yunus Ali Atletizm Türkiye Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title