Haberler

Diyarbakır Emniyet Müdürü Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Güncelleme:

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Aşkın, Polisevinde düzenlenen programda, terörle mücadele, asayiş ve diğer konularda çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Kentin her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydeden Aşkın, yerli ve yabancı turist sayısında da artış olduğunu bildirdi.

Polis halk ilişkilerine önem verdiklerini aktaran Aşkın, şöyle konuştu:

"İnsanlara zarar verecek kişilerin sokakta dolaşmasını istemiyoruz. Vatandaşın polise olan güveniyle, ihbarlar sayısında önemli artışlar oldu. Bu ihbarlarla birçok olayın önüne geçerek, şüphelileri yakaladık. Evden hırsızlık olaylarında yüzde 51 azalma var. Bizler hırsızlığı bu kentin gündeminden çıkarmak istiyoruz."

Vatandaşların yoğun olduğu yerlerde, eğlence mekanlarında silah ve bıçakla yaralama ile öldürme olaylarında azalma olduğunu bildiren Aşkın, "2021 yılında 1400 silah ele geçirildi. Bunlardan 110'u av tüfeği, 11'i kaleşnikof. Yeni motosikletli devriyelerle suça müdahale etme süresi 4 dakika ve daha aşağılara çekildi." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele konusunda çok önemli operasyonlara imza attıklarını ve birçok olayın gerçekleştirilmeden önlendiğine dikkati çeken Aşkın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hainler halen var. Risklerin farkındayız. Devletin gücü her geçen gün artıyor. Bizler suç ve suçların üzerine gitme kararlılığındayız. En çok terör operasyonu yapan ve teröristi etkisiz hale getiren il konumundayız. Narko alan projesiyle uyuşturucu satan ve kullananlara yönelik önemli operasyonlarımız oldu. 6 ay içinde 1570 uyuşturucu kullanan kişiyi yakaladık. 766 uyuşturucu satan kişi yakalayıp cezaevine gönderdik. Diyarbakır'ın huzur ve güvenliği için sürekli sahada, halkımıza daha yakın olacağız. Alandaki varlığını arttıracağız. İyiler bizi görünce mutlu olacak, kötüler üzülürse de üzülsün."

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aşkın Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title