Haberler

Diyarbakır'da Seçim Güvenliği Toplantısı

Diyarbakır Valiliği tarafından seçime girecek siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Diyarbakır Valiliği tarafından seçime girecek siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

7 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi, Diyarbakır Valiliği tarafından seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında yapılan toplantıya 9 siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, hazır bulundu.

Toplantıda bir konuşmaya yapan Vali Aksoy, Diyarbakır'da bu seçimlerin huzur içerisinde yapılması amacıyla yapılacak olan çalışmaları, karşılıklı olarak değerlendirmek, görüş alışverişinde bulunmak, sorun ve önerileri dinlemek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini ifade etti. Vali Aksoy, Diyarbakır'da seçmen sayısı hakkında bilgi vererek, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da 7 Haziran seçimlerinde 3 bin 135 sandıkta 949 bin 863 seçmen oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici aday listesini açıklamasıyla Diyarbakır'da 15 siyasi parti ve 2 bağımsız aday seçimlere iştirak etmektedir. Bu seçimlerin Diyarbakır'da demokrasi şöleni halinde gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde seçmenin özgür iradesinin sandıklara yansımasını diliyoruz. Bu amaçla karşılıklı hoşgörü içerisinde bu seçimlerin gerçekleşmesi amacıyla toplantımızı gerçekleştirmeyi istedik."

Toplantıya, AK Parti'den Mustafa Kaçmaz, CHP'den Mehmet Şerif Doğru, HDP'den Ömer Önen, Anadolu Partisi'nden Osman Oto, DSP'den Ali Artun, Hak-Par'dan Vasıf Kahraman, Hüda-Par'dan Şehmus Tanrıkulu, SP'den Fesih Bozan ve Vatan Partisi'nden Haluk Mihalioğlu katıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Halis Böğürcü Hüseyin Aksoy Ceyhun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title