Haberler

Diyanet İşleri Başkanı; Camiler 12 Saat Açık Olacak(2)

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez Denizli Valiliği, Denizli Belediye Başkanlığı ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 'İlk Kıvılcım, Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Milli Mücadelede Denizli' konulu sempozyuma katıldı.Prof.Dr.Mehmet...

Diyanet İŞLERİ BAŞKANI; CAMİLER 12 SAAT AÇIK OLACAK(2)

'DİN ADAMLARI DÜŞMANLA DEĞİL KOMUTANLARLA İŞBİRLİĞİ YAPTI'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Denizli Valiliği, Denizli Belediye Başkanlığı ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 'İlk Kıvılcım, Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Milli Mücadelede Denizli' konulu sempozyuma katıldı. Prof. Dr. Mehmet Görmez, sempozyum öncesi, bir süre önce umreye giden ve engellilerden oluşan Umut Çocukları Derneği yetkilileri ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Görmez, İstiklal Savaşı'nda din adamlarının düşmanla değil, savaşa öncülük yapan komutanlarla işbirliği yaptığını söyledi. Bazı kitap, sinema ve tiyatro oyunlarında, din adamlarının düşmanla işbirliği yaptığının anlatılmasının kendisini çok üzdüğünü belirten Prof. Dr. Görmez şöyle konuştu:

"Yüreği vatan, istiklal ve bağımsızlık sevgisiyle dolu bir din görevlisinin çocuğuyum. Özellikle İstiklal Savaşı'nı, milli mücadelemizi anlatan bazı tarih kitaplarında, din adamlarının düşmanla işbirliği yaptının anlatılmasının beni çok üzmüştür. Milli mücadelemizin büyük manevi mimarlarından Müftü Ahmet Hulusi Efendi gibilerin Anadolu'nun her köyü ve kasabasında, istiklal ve bağımsızlık için nasıl milleti harekete geçirdikleri bilinmektedir. Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Kurtuluş Savaşı komutanlarıyla nasıl işbirliği içerisinde hareket ettiklerini gösteren çok önemli bir şahsiyet. Müftü Ahmet Hulusi Efendi, İzmir'in işgalinden bir kaç saat sonra halkı toplayarak verdiği fetvada düşmana karşı mücadele başlattı. Bu örnekleri hatırlamak, genç kuşaklara anlatmak mucburiyetimiz var. Din adamlarımızın milli mücadele yıllarında düşmanla işbirliği yaptığı iddiaları çocukluğumdan beri kalbimi yaralıyor." - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Ahmet Hulusi Müftü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title