Haberler

Dha Yurt - Doğu'da Kar Çilesi (2)

Doğu'da kar çilesi (2)

ERZURUM'DA 280 BİN TON KAR NAKLİ YAPILDI

Ağır kış koşullarının sürdüğü Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar temizleme ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, 470 personel, 430 araç ile kırsal kesimde hem de şehir merkezinde kar temizleme çalışması yapıyor. 2016 yılında karla mücadele çalışmalarında 55 milyon lira harcandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, şunları söyledi:

"Şehirdeki bu toplanan, kürenen karlar başka yerlere nakil yapılıyor. Şu ana kadar 280 bin ton civarında kar nakli yapmışız. Bu hatrı sayılır bir rakam. Topladığımız, biriktirdiğimiz karları şehirde yaşamı ve trafiği olumsuz yönde etkilemeyecek yerlere taşıyoruz. Köylerimizde, ilçelerimizde de yine ekiplerimiz 24 saat çalışıyor. Şehir içerisinde 85 civarında karla mücadele aracıyla hizmet veriyoruz. Kendi araçlarımızın yetmediği durumlarda kiralık araçlarla bu hizmeti görmeye çalışıyoruz. Erzurum karla güzel. Gerçekten birçok yerde kar zahmet gibi, biz nimet olarak görüyoruz. Kayak sezonuyla beraber de karın güzelliklerinden de istifade etmeye başladılar.Karın nimetlerinden istifa etme noktasıda şu anda pistlerimiz dolu otellerimiz cıvıl cıvıl. Bütün yurttaşlarımızı, dostlarımızı Erzurum'a bekliyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

ERZURUM

-Ekiplerin kar temizleme çalışması

-Ali Rıza Kiremitçi ile röp.

-Temizlik görevlisi ile röp.

Haber-Kamera: ERZURUM,

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: AĞRI

-Vatandaşların çatı temizliği

-Belediye ekipleri

-İş yeri önünde biriken karlar

-Detay

Haber-Kamera: Servet ARSLAN/ AĞRI,

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Rıza Kiremitçi Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title